Voeg een beetje rijstazijn door de rijst voor de typische sushi smaak.

Poke bowls zijn al een tijdje super trendy en ik snap wel waarom. Hou je van sushi, dan ben je gek van poke bowls want je kunt er alle kanten mee op.

In dit blog leg ik uit wat een poke bowl is.

Dit poke bowl recept met gemarineerde zalm, komkommer, avocado en smaakmakers is echt heerlijk.

Het is een ideale maaltijd als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan of om met een volle maag op de bank te moeten uitbuiken, want het is een licht gerecht.

Als je het goed klaar maakt dan zit de bowl vol hartige umami waardoor je goed vol zit maar met gezonde ingrediënten.

Wat voor rijst?

Poke bowl worden gemaakt met Japanse rijst of ook wel sushi rijst genoemd. Je kunt deze bowl natuurlijk ook gewoon met basmati, silvervlies- of een andere soort rijst maken.

Zorg dat je de rijst wel eerst laat afkoelen voordat je hem verwerkt in de bowl.

Voeg ook een beetje rijstazijn door de rijst voor de typische sushi smaak. Het enige ‘koken’ bij dit recept is de rijst, verder is alles vers en ongekookt.

Meer informatie over: Welke groente bij zalm?

Poke bowl met zalm of tonijn?

Wilde zalm bevat omega-3-vetzuren, vitaminen, mineralen en minder verzadigd vet en calorieën per portie. Tonijn aan de andere kant is laag in calorieën en vol vitamines van eiwitten.

Een portie van zo’n 100 gram bevat 22 gram eiwit. Wees je wel bewust dat deze vis wordt bedreigd door overbevissing.

Hou je van rauwe vis zoals sashimi en sushi, dan is deze poke bowl een blijvertje. Maar vergeet niet dat jij bepaald hoe je bowl er uit ziet, en dat kan ook met kip of vega zoals een buddha bowl.

Bowl recepten

Bereidingswijze

  1. Rasp knoflook en de gember. Meng dit met de sojasaus en sesamolie
  2. Snijd de zalm in blokjes en leg ze in een platte schaal
  3. Schenk het mengsel van sojasaus, sesamolie, geraspte knoflook en gember over de blokjes zalm
  4. Dek de platte schaal met zalm af en zet in de koelkast, waar je het minstens 1 uur moet staan
  5. Snijd met een kaasschaaf plakken van de komkommer
  6. Marineer de plakken in een kom met rijstazijn en zet deze net zolang als de gemarineerde zalmblokjes in de koelkast
  7. Voordat je je de komkommer gaat gebruiken, laat je de plakken eerst in een vergiet uitlekken
  8. Snijd de avocado’s in plakken en begin daarna met het vullen van de kommetjes. Doe dat met de rijst, de blokjes zalm, de plakjes avocado en de komkommer
  9. Snijd de lente uitjes fijn en strooi erover heen
  10. De overgebleven marinade, uit de schaal waar de zalm in zat, meng je met het sap van een halve limoen
  11. Giet dit over de inhoud van de kommetjes
  12. Strooi als laatste nog wat sesamzaadjes erover

Laat een reactie achter