Met dit recept maak jij Fernando's poke bowl 'signature dish'.

Chef Fernando, eigenaar van Fernando’s maakt het recept poké bowl met tonijn, sushirijst en Ponzu dressing.

Dit is zijn versie van een poke bowl 2.0. Er is voor zijn restaurant in Alkmaar een wachtlijst. Ik snap heel goed waarom deze wachtlijst er is.

Met dit recept maak jij Fernando’s poke bowl ‘signature dish’.

Eet smakelijk!

Kijk hier voor meer poke bowl recepten.

Bereidingswijze

  1. Was de rijst enkele keren tot het water redelijk helder blijft
  2. Laat de rijst in een zeef 30 minuten tot een uur uitlekken
  3. Verwarm het azijnmengsel in een klein pannetje en roer tot alle kristallen opgelost zijn
  4. Laat afkoelen tot kamertemperatuur
Sushirijst
  1. Doe de uitgelekte rijst in een pan met een dikke bodem en voeg het water toe
  2. De algemene regel “1½ kopje water op 1 kopje (droge) rijst” werkt hier prima, of volg de instructie op de verpakking. Heb je oude rijst, laat het dan eerst een uurtje weken met de deksel op de pan
  3. Breng de rijst aan de kook. Laat het 5 minuten koken
  4. Zet daarna het vuur zo laag mogelijk, zet de pan het liefst op een sudderplaatje. Laat in ±15 minuten de rijst zachtjes droog koken
  5. Haal dan de pan van het vuur, haal de deksel eraf, leg er een schone theedoek over en laat het 15 minuten staan
  6. Doe de rijst in een (houten) kom. Schep met een spatel de rijst voorzichtig los en voeg het azijnmengsel langzaam toe. De rijst mag niet te vochtig worden
  7. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur. Tot gebruik dek je de kom met rijst af met een schone theedoek. Sushi rijst serveer je altijd op kamertemperatuur
Tonijn
  1. Smeer de tonijn in met cajunkruiden en breng op smaak met een beetje zout
  2. Rooster de tonijn in een pan aan alle kanten tot het dichtgeschroeid is
Ponzu dressing
  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender. behalve de olie
  2. Versnel tot de dressing licht gebonden is. Giet de olie er langzaam bij
Serveren
  1. Maak het bord mooi op beginnend met de rijst

Laat een reactie achter