Chutneys worden gegeten als koude bijgerechten, vaak bij de BBQ, fondue, gourmet of rijsttafel.

Pruimenchutney maken met appel, rozijnen, abrikozen en gember is super makkelijk en lekker.

In Nederland loopt het pruimenseizoen van juli tot september. Pruimen kun je gebruiken om mee bakken, of jam van te maken, maak er eens wat anders van. Wat dacht je van deze chutney van pruimen met appel, rozijnen, abrikozen en gember.

In een andere recept maak ik pruimenchutney met sojasaus en Spaanse peper, ook een aanrader om eens te proberen.

Pruimenchutney is ook lekker bij wentelteefjes.

Bereidingswijze

  1. Was en ontpit de pruimen en snijd in kleine stukjes, was de appels, schil ze en snijd in kleine stukjes. Pel de uien en snijd in ringen. Snijd de abrikozen en de gemberbolletjes in stukjes
  2. Leg alle ingrediënten en de kruiden in een bodempje azijn (behalve de suiker en de rest van de azijn) en kook voor 4 tot 8 minuten
  3. Zorg dat het niet aanbrandt, goed blijven roeren
  4. Voeg als laatste de suiker en de rest van de azijn toe een laat nog eens 10-15 minuten koken tot jamdikte
  5. Vul de potjes met de hete chutney, sluit af en draai ze om. Laat afkoelen en draai terug
  6. Na 4 weken is de chutney klaar om gegeten te worden

Laat een reactie achter