Foto: Smaakvol NH
Een heerlijk zachte romige smaak bereik je door de kokosmelk toe te voegen en stevig te blenderen.
Romige kokos pompoensoep met koriander. Pompoensoep is een soep gemaakt met het vruchtvlees van pompoen.
Je kunt naar wens natuurlijk ook andere groenten zoals paprika, zoete aardappel, wortel en ui aan deze soep toevoegen. Maak voor echte smaak gebruik zelfgemaakte bouillon.
Aan deze variant van mijn pompoensoep voeg ik alleen pompoen en ui toe. Maar voel je vrij om andere groente toe te voegen.
Meer informatie over: Pompoenpuree kruiden
Deze soep gemaakt met pompoenpuree is een blijvertje
Ik hou van Aziatische keuken, sterke smaken en geuren en breng deze soep op smaak met kokos, gember, rode peper en koriander.
Bereidingswijze
-
Zet 450 ml water aan de kook
-
Verwarm de over voor op 180 graden
-
Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadlijsten
-
Snijd de pompoen nu in gelijke dikte
-
Leg de pompoen op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat
-
Besprenkel de pompoen met olijfolie en wat zout
-
Zet de bakplaat met de pompoen in de voorverwarmde oven voor 25 minuten
-
Snijd de ui, gember en knoflook fijn
-
Zet een pan op middelhoog vuur met een beetje olie en voeg de ui hier aan toe
-
Voeg na dat de ui glazig is geworden de knoflook toe en zet het vuur wat lager
-
Roer goed door, zodat het niet aanbrandt
-
Voeg de gember toe en roer goed door
-
Haal de pompoen uit de oven en voeg deze aan de pan met ui toe
-
Roer de pompoen, ui, gember en knoflook goed door elkaar
-
Laat 5 minuten zachtjes bakken en roer steeds door, zodat het niet aanbakt
-
Voeg de 250 ml kokosmelk toe
-
Voeg de fijngesneden rode peper toe
-
Roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken
-
Voeg nu de 450 ml bouillon toe in de pan en schep door
-
Laat alles 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes inkoken
-
Na 10 minuten zet je het vuur uit en blender je de soep met een staafmixer totdat de soep dik en romig wordt
-
Snijd de koriander fijn
-
Schep de soep in soepborden op en voeg de koriander toe