Heeft de rode biet na de bereiding een aardesmaak, dan zijn ze niet goed klaargemaakt.

In deze salade verwerken we rode bieten met een zuurdere appel, de granny smith. Deze appel complimenteert het zoete van de biet. Bietjes kan je koken, stoven of bakken.

Rode bieten zijn ook heerlijke in frisse salade met bijvoorbeeld haring met appel, augurk en dille.

Serveertip: heerlijk met donkerbruin stokbrood met eigengemaakte kruidenboter

Bereidingswijze

  1. Snijd de ijsbergsla in smalle repen en verdeel deze over 4 borden
  2. Snijd de appel in 4-en, haal het klokhuis eruit en snijd deze in dunne repen
  3. Snijd de bieten in dunne plakken en leg deze over de ijsbergsla en daarbovenop de dunne repen van de appel, verdeeld over de 4 borden
  4. Maak van de zoete chilisaus en gembersiroop een sausje en verdeel dit over de 4 borden
  5. Strooi over elk bord de rozijnen, verkruimelde walnoten, zonnebloempitten en verkruimelde feta blokjes
  6. Maak het af met wat korianderblaadjes, isot peper en als laatste de bietenkiemen

Laat een reactie achter