Foto: Aangeleverd
Serveer de peertjes eventueel met een bolletje kaneelijs.
Stoofpeertjes maken zonder suiker en alcohol is dat lekker? Als je alcohol verwarmd dan vervliegt de alcohol en blijft het drankje over. Dus de alcohol zal je niet proeven in de stoofpeertjes.
De peertjes zijn al zoet van zichzelf dus heb je die extra suikers dan nog wel nodig. Tenzij je een zoetekauw bent natuurlijk. In dit recept maken we stoofpeertjes zonder de suiker en alcohol.
Lees hier hoe je stoofpeertjes kookt volgends het stoofpeertjes basisrecept.
Bereidingswijze
-
Schil de peertjes en plaats deze in een pannetje
-
Vul het pannetje met de bessensap tot de peertjes voor de helft verdwenen zijn in het vocht
-
Snij de dadels in kleine stukjes en rasp 4 flinke stukjes schil van de citroen. Voeg dit samen met de kaneelstokjes en de kaneelpoeder toe aan de pan
-
Plaats de pan vervolgens op het laagste pit van het fornuis, draai het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Laat dit voor min. 2 uur pruttelen
-
TIP: check om het half uur even of er nog genoeg vocht bij de peertjes zit. Vul dit eventueel aan met wat bessensap
-
Na 2 a 3 uur zijn de peertjes klaar en waarschijnlijk heerlijk zacht geworden