De soep wordt gevuld met rijst en kip en de taugé en oesterzwammen brengen de bite.
Tijdens de het herfstachtige weer is het tijd voor deze venkel-pompoensoep. Venkel heeft een anijsachtige smaak en samen met pompoen een heerlijke combinatie voor een soep.
De soep wordt gevuld met rijst, konings oesterzwam, taugé, geplukte kip en koriander. De taugé en oesterzwammen brengen de bite, de venkel en pompoenpuree het zoette en met de rijst wordt het een smaakvol maar ook vullend gerecht.
Hou je van venkel en pompoen, dan is dit echt een aanrader!
Meer informatie over: Pompoenpuree kruiden
Bereidingswijze
Venkel-pompoensoep
-
Gebruik een 1/2 fles pompoen en snijd deze in blokjes van 2 cm
-
Snij de venkel ook in blokjes van 2 cm
-
Snipper de witte ui
-
Snijd de halve rode peper fijn
-
Snijd de twee stuks knoflook in fijn
-
Breng 1,5 liter water aan de kook
-
Zet ik en soeppan om het vuur met wat olie en bak de ui glazig
-
Voeg de pompoen en venkel toe en schep om. Laat 5 minuten op matig vuur met deksel op de pan koken
-
Voeg de fijn gesneden knoflook en peper toe en schep om
-
Voeg na 5 minuten de 1,5 liter water toe en schep door
-
Voeg de 2 kippen bouillonblokjes toe en laat half afgesloten met de deksel, op middel hoog vuur, 20 minuten koken zodat de soep wat kan indikken
Vulling
-
Kook twee zacht gekookte eieren
-
Kook in de tussentijd een theekopje rijst zoals op de verpakking staat vermeld
-
Snijd de konings oesterzwammen door de helft en snijd deze in dunne plakken en zet apart (je kunt kiezen om ze kort te blancheren)
-
Zet een pan op het vuur gevuld met water en kook de kippendijen gaar in 12 minuten. Pluk de kip daarna met 2 vorken en zet apart
-
Nadat de pompoen/ venkelsoep gekookt is, blender deze tot de gewenste dikte
Bord opmaken
-
Schep de rijst op in een diep bord
-
Plaat daarbovenop de konings oesterzwam en de taugé
-
Voeg hier aan toe de geplukte kip bovenop
-
Schep de venkel-pompoensoep in het bord
-
Pel de eieren, snij ze doormidden in de lengte en plaats op de soep
-
Maak af met koriander en chili pepervlokken, eet smakelijk