Saoto soep vinden we heerlijk en is daarom voor ons is een geliefd gerecht voor koude dagen. Het is van oorsprong een Javaans gerecht.

Tijdens een proeverij hebben we een vegetarische Javaans Surinaamse saoto soep gemaakt.

De soep viel zo in de smaak dat we dachten deze komt zeker in ons tweede kookboek. Het leuke van deze soep is, dat je zelf je ingrediënten kan kiezen die je erin wilt doen.

De naam saoto soep zegt het al, het is een zoute pittig soepje waarin de bouillonblokjes toegevoegd worden.

Wij gaan vaak voor een groentebouillon zonder alle toevoegingen die wel in de gewone bouillonblokjes zitten en is gewoon te koop in elke natuurwinkel of we maken onze eigen bouillon.

Dit Javaans soepje blijft een heerlijk opkikkertje.

We wensen jullie een smakelijk eten met deze heerlijke Saoto.

Soso Lobi van de SuriMAM`s.

Bereidingswijze

  1. De knoflook, ui, en selderij snij je eerst in kleine stukjes. 1 takje selderij houdt je apart in stukjes gesneden
  2. Daarna breng je in een grote pan breng je 3 liter water tezamen met de knoflook, ui, citroengras, piment korrels, salam blaadje, de in stukjes gesneden selderij die je apart hebt gehouden en de stukken laos aan de kook
  3. De soep moet ongeveer 1 uur koken en breng je op smaak met de groentebouillon peper en zout
  4. In de tussen tijd kook je de eieren in de pan en de rijst apart in een pan of rijstkoker
  5. Het petertje in stukjes snijden en de pitjes verwijderen en fijn persen en toevoegen bij de sojasaus. Dit leg je ook in een apart kommetje. Dit is lekker als je van pittig houdt
  6. De hardgekookte eieren snijd je in de lengte door de helft
  7. De soep wordt geserveerd met eerst het ei erin dan de soep erover geschonken en dan de ingrediënten naar je smaak toevoegen die in de kommetje zijn geplaatst

Laat een reactie achter