Eenvoudige frisse Vietnamese salade.
Dit recept van Vietnamese noedelsalade met gegrilde kip, of bun ga nuong in Vietnam, is serieus zooo lekker. Het is licht en verfrissend en je kunt de pinda’s gemakkelijk weglaten voor een nootvrije optie.
Ik hou niet van noten door mijn eten, dus die laat ik er uit ? Omdat dit gerecht over het algemeen koud wordt geserveerd, kun je het heerlijk als een gezonde lunch inpakken en meenemen.
Ik kook vaak met de ingrediënten die ik op dat moment in de koelkast heb, dus kan het zijn dat ik dit recept wel eens met andere groenten maak dan ‘hoort’. Maar dat maakt koken juist leuk, je eigen draai geven.
Bovendien is het verrassend eenvoudig om al deze ingrediënten samen te gooien voor een snel diner tijdens een door-de-weekse dag.
Bekijk ook de Banh Mi, Vietnamees broodje met groenten en vlees.
Bereidingswijze
-
In een kom besprenkel je de kip met olie en kipkruiden
-
Gril de kippendijen in 25 minuten gaar
-
Na 25 minuten dek je de kip af met aluminiumfolie
-
Kook de rijstnoedels zoals aangegeven staat op de verpakking
-
Giet de noedels af en spoel met koud water
-
In een kom voeg je de limoensap, vissaus, rijstazijn, suiker, munt en koriander toe en roer alles goed door elkaar
-
Snijd de groenten fijn, ik eet met stokjes dus mijn groenten snijd ik julienne (lang en dun)
-
Voeg alle groenten in een kom bij de noodles
-
Giet de saus over noedels en groenten en schep alles goed om
-
Snijd de kip in repen
-
Maak een bord op met de noedels besprenkel met de resterende rode peper, koriander en munt
-
Voeg de kip toe en serveer