Lekker makkelijk pasta gerecht met gerookte kip, ricotta en eigen gemaakte pesto van spinazie.

Het geheim van de chef is een pastasalade met gerookte kip, ricotta en pesto van spinazie.

Esmée Scholten ook wel bekend van het foodblog Es’ Factory legt je stap voor stap uit hoe jij deze pastasalade in een handomdraai op tafel zet. Esmée is moeder, kookgek en verwoed verzamelaar van kookboeken.

Laat je verrassen door deze salade van pasta met gerookte kip, ricotta en pesto van spinazie.

Bereidingswijze

  1. Weeg de fusilli af
  2. Vul een kookpan met een laag water en kook de fusili
  3. Maak ondertussen de pesto. Doe de spinazie in de keukenmachine en mix dit alvast fijn
  4. Voeg de olijfolie, basilicum, walnoten, knoflook, Pecorino, citroensap en de olijfolie toe. Mix al deze ingrediënten goed fijn
  5. Snijd de gerookte kip in plakjes. Doe de plakjes in een kom
  6. Snijd de tomaat in stukjes. Voeg de stukjes tomaat toe aan de kip
  7. Laat de gekookte fusilli even uitlekken
  8. En doe dat ook met de ricotta
  9. Doe de ricotta in een andere kom en giet daar ook de pesto bij
  10. Meng de ricotta en pesto goed met de fusilli
  11. Schep de fusilli op een bord, voeg de gerookte kip en stukjes tomaat toe

Laat een reactie achter