Chef-kok Kai Kloss werkt veel met groenten die hij op zo een manier weet te bewerken dat er heerlijke combinaties ontstaan.

Het schijnt dat veel Nederlanders bietjes saai vinden. Maar deze proeverij van biet met koud gerookte geitenkaas is ontzettend lekker. Die saaie biet smaakt veranderd ineens in een heerlijk en smaakvol gerecht.

Chef-kok Kai Kloss neemt je stap voor stap mee door zijn proeverij van biet. Let op dat je het bord niet uitlikt in het bijzijn van je gasten.

Bekijk ook deze rode bietensalade met feta

Bereidingswijze

Panna cotta
  1. Week de gelatineblaadjes in koud water en smelt ze op een laag vuur
  2. Snijd de bieten in blokjes en pureer
  3. Giet de olijfolie en de gelatine bij de gepureerde bieten
  4. Voeg de room toe en meng alles goed door
  5. Verdeel de Panna Cotta over de borden
Gerookte geitenkaas
  1. Verwarm de gembersiroop
  2. Snijd de geitenkaas in blokjes en draai ze glad met een mixer
  3. Voeg langzaam de hete gembersiroop toe. Daarna de mascarpone en draai het mengsel glad
  4. Doe alles in een spuitzak. Spuit met een grote gladde spuit het mengsel op een bakplaat in de gewenste vorm en vries aan
  5. Rooster de pistachenootjes en hak ze grof. Wentel de geitenkaas door de nootjes
  6. Rook de geitenkaas koud. Dit kan in een rookoven of met een rookpijp
Gepofte biet
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Pak de bietjes in met aluminium folie
  3. Bak ze 75-90 minuten af in een oven
  4. Neem de bieten uit de oven en haal ze uit de folie
  5. Verwerk verder zoals je wil
Bieten zoetzuur
  1. Steek uit diverse bietjes plakjes en blancheer deze in kokend water
  2. Laat ze afkoelen in ijswater
  3. Kook alle overige zoetzuur-ingrediënten
  4. Marineer hierin de bietjes
Gel van biet
  1. Kook voor de gel het bietensap samen met de agar agar goed door en laat afkoelen
  2. Draai het sap na het opstijven op in de keukenmachine en wrijf door een fijne zeef
  3. Doe het geheel in een spuitzak
Serveren
  1. Laat voor de opmaak van het bord je fantasie zijn gang gaan.
  2. Verdeel alle bereide componenten in een losse niet al te strakke manier over de panna cotta

Laat een reactie achter