Deze vissalade is prima als lunch of samen met een stokbroodje als diner
Ik ben gek op salade met vis. En dit is een heerlijke frisse salade met drie verschillende soorten vis. Prima als lunch of samen met een stokbroodje als diner.
Probeer ook eens deze salade niçoise met tonijn en ansjovis.
Bereidingswijze
-
Meng de zure room met de mierikswortel en het citroensap. Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe. Zet dit apart
-
Schenk de azijn en het citroensap in een kleine kom, meng dit met een garde en schenk vervolgens één voor één een eetlepel olijfolie toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet ook dit apart
-
Laat de makreelfilets uitlekken in een bolzeef, pak vervolgens een kom en voeg hier de mayonaise aan toe. Zodra de makreel is uitgelekt voeg je dit toe aan de mayonaise. Trek met een vork de makreel uit elkaar en mix het met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Zet dit ook apart
-
Snij de halve ui in dunne ringen en de halve avocado in dunne plakjes
-
Snij de gerookte zalm in dunne lange reepjes
-
Nu kunnen de borden worden opgemaakt, pak twee platte borden en verdeel hierover de sla melange, de rode ui en de avocado. Schenk vervolgens de dressing over de salades
-
Met een lepel verdeel je de makreel in het midden over de twee borden. De rivierkreeftjes leg je vervolgens over de rest van de salade heen. De reepjes gerookte zalm leg je daar weer overheen
-
Tot slot voeg je de topping met een theelepel toe. Verdeel 5 a 6 lepels over de salade
5 reacties
Edith Kool
Dit recept is echt SMULLEN en ga dit zeker bewaren!
Gideon
Hallo Edith, dank je wel, ontzettend leuk om te horen. Mooie dag!
Rianne
Echt super lekker recept! Restaurantwaardig. Bedankt!
Otto G
Fijn dat je een button hebt voor een printvriendelijke versie!
Gideon
Graag gedaan!