Gepocheerd ei met een salade past helemaal in een gezond dieet en is ook super makkelijk om zelf te maken.

Gepocheerd ei met groene asperges is een van mijn favoriete ei gerechten.

Want wie is er nu niet gek op een gepocheerd eitje of groene asperges!

Maar hoe kook je asperges?

In deze salade met gepocheerd ei voegen we naast gebakken asperges ook gebakken tomaatjes toe en leggen dit op een bedje van rucola.

Makkelijke asperge salade met gepocheerd ei

Dit is echt en makkelijke salade. Je bakt de tomaatjes en asperges kort aan met wat knoflook en in de tussentijd maak je een gepocheerde ei of eieren.

Dit eigerecht past helemaal in een gezond dieet en is ook super makkelijk om zelf te maken.

Wil je alles weten over hoe je een gepocheerd ei maakt, ik vertel je er alles over.

Liever geen gepocheerd ei, maak er dan een gekookt eitje bij als je dat liever eet 😉

Bereidingswijze

  1. Breng een pannetje met water aan de kook, voeg eventueel 1 eetlepel witte azijn toe
  2. Halveer wat tomaatjes en snij de knoflook fijn
  3. Verwijder de harde onderkant van de groene asperges met een mes
  4. Voeg wat een beetje olijfolie toe aan een pan
  5. Zodra de pan heet is voeg je de tomaatjes toe en daarna de knoflook, roer goed door
  6. Voeg een bos groene asperges toe en gebruik een tang om ze te verplaatsen en bak ze ongeveer drie tot vijf minuten of tot ze zacht zijn maar nog steeds hun vorm behouden.
  7. Leg daar boven op je gepocheerd ei, eet smakelijk!
Gepocheerd ei maken
  1. Breng water aan de kook in een pan
  2. Terwijl het water kook, breek een ei open boven een fijne zeef en plaats het ei in een schaaltje
  3. Roer de azijn door het gekookte water, maak een draaikolk
  4. Voeg het gezeefde ei toe in het midden van de draaikolk, kook 3 tot 4 minuten
  5. Haal het ei met een schuimspaan uit het water en dep met keukenpapier
Bord opmaken
  1. Leg een handje rucola op een bord, voeg daar bovenop de asperges en tomaatjes
  2. Leg daar boven op je gepocheerd ei, eet smakelijk!

Laat een reactie achter