Een heerlijke zomerse salade met kip.

Griekse salade met kip en avocado, de perfecte salade voor de warme zomermaanden. Je kunt nooit teveel salade recepten hebben, toch?

Vooral als ze zo lekker en gezond zijn. Deze Griekse salade is een makkie om te maken en het is bedekt met zo’n heerlijke Griekse saladedressing.

Dit is een simpele Griekse salade. De traditionele Griekse salade is anders maar deze Griekse salade is zeker gezond te noemen.

Het vereist alleen een beetje hakken, mengen, en voilà je hebt een serieus smakelijk bijgerecht. Bereid er de kippendijen bij en je hebt een heerlijk zomers gerecht!

Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Leg de kippendijen in een kom, giet olijfolie over de kip heen en voeg kipkruiden toe. Laat 15 minuten marineren
  2. Snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes, de sla klein en plaats in een grote kom
  3. Snijd de rode uit in dunne halve ringen en voeg de olijven toe aan de kom
  4. Verkruimel de feta over de groenten in de kom
  5. Maak de dressing; voeg olijfolie, citroensap, rode wijnazijn, geperste knoflook, oregano, zout en peper toe in een kom en mix goed
  6. Giet de dressing over de salade
  7. Zet een koekenpan op hoog vuur en wacht tot de pan heet is. Leg de kippendijen voorzichtig in de pan en wacht 2 minuten tot dat de kip zelf loslaat en zet het vuur wat zachter
  8. Wacht tot dat de kip een lichte kleur begint te krijgen en draai de kip om. Laat de kip nu 12 minuten op zacht vuur gaar worden en kleur krijgen
  9. Haal de kip na 12 minuten van het vuur, leg de kip op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten staan
  10. Snijd in tussen de avocado in tweeën, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in plakken

Laat een reactie achter