Foto: Aangeleverd
Snel, smaakvol en makkelijk ovengerecht.
Zet vandaag deze stamppot ovenschotel met bloemkool, prei en gehakt met garam masala kruiden op tafel. Een lekker en makkelijk gerecht.
Garam masala is een Indiaas specerijenmengsel van:
- komijn
- nootmuskaat
- kardemon
- venkelzaad
- kruidnagel
- kaneel
- koriander
- mosterdzaad
Garam masal betekend dan ook letterlijk kruidenmengsel 😉
Ik weet zeker dat deze stamppot ovenschotel uit de oven met Oosterse kruiden een blijvertje zal zijn.
Bereidingswijze
-
Zet de oven op 200 graden of de heteluchtoven op 180 graden aan
-
Schil de aardappelen, was ze, doe ze in een pan met ruim water en zet het op een hoog vuur
-
Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe ze in een pan met ruim water op een hoog vuur
-
Snijd de prei in de lengte door het midden en spoel het onder koud water af
-
Doe in een grote koekenpan wat olijfolie en smoor de prei hierin tot deze slinkt
-
Voeg daarna het gehakt erbij en zorg dat deze bruin wordt
-
Snij de rode Spaanse peper en de knoflook fijn
-
Is het gehakt bruin doe dan de kruiden, rode fijngesneden Spaanse peper en de knoflook bij en bak het ongeveer 5 minuten op hoog vuur mee
-
Giet de bloemkool af als deze ook gaar is (ook hier even met een vork in prikken en kijken of ze zacht zijn) en stamp ook deze fijn
-
Als de aardappelen gaar zijn (prik er met een vork in ze moeten zacht zijn) giet deze dan af en stamp ze fijn
-
Voeg de bloemkool samen met de gepureerde aardappelen en roer het door elkaar
-
Begin in een ovenschaal met het gehaktmengsel op de bodem te leggen en druk deze goed aan. Doe daarop de aardappel-bloemkool-mengsel en maak het af met de geraspte kaas
-
Zet het in de oven en zorg dat de kaas lichtbruin kleurt
2 reacties
Michiel van Rie
Is dit nou een gehaktschotel met bloemkool of een preischotel… ik snap het niet…
Omschrijving: Ovenschotel met prei, gehakt en garam masala kruiden
Benodigdheden: Bloemkool
Stap 3 Bloemkool
Stap 4 Prei
Stap 5 Prei
Stap 9 Bloemkool
Stap 10 Bloemkool
Stap 11 Bloemkool
Gideon
Hallo Michiel, bedankt voor je opmerking. Vervelend idd als je het recept niet begrijpt. De titel van het gerecht moet dan misschien worden stamppot ovenschotel met gehakt, bloemkool en prei. Het recept kun je gewoon stap voor stap namaken. De werkwijze klopt. Ik hoop dat je het toch probeert en er van kunt genieten. Fijne dag!