Foto: Aangeleverd
Peulvruchten, zoals rode linzen, passen goed in een gezond voedingspatroon.
Deze rode linzensoep is een krachtpatser. Peulvruchten, zoals rode linzen, passen goed in een gezond voedingspatroon. Naast de hoge concentratie vezels zorgen ze voor een stabiele bloedsuikerspiegel.
Voeg je daar kurkuma, ook wel geelwortel of tumeric genoemd, aan toe dan ben je met deze rode linzensoep gezond bezig.
Wat is de smaak van linzen?
Voor deze soep gebruiken we rode linzen, ze hebben een zoete nootachtige smaak. Groene linzen hebben een peperige smaak ten opzichte van de rijke, aardse smaak van de bruine linzen.
Serveertip: heerlijk om het af te maken met een dot Griekse yoghurt en serveren met naanbrood of chapati.
Naanbrood is een brood dat gemaakt wordt van tarwemeel en chapati ken je misschien wel als roti, een ongezuurde flatbread.
Bereidingswijze
-
Was de linzen eerst heel goed en laat deze uitlekken
-
Doe in een grote pan de olie, fijngesneden ui, knoflook, de geraspte verse gember, de stukken winterpeen en de droge kruiden met de verkruimelde bouillon, doe de helft van de fijngesneden Spaanse peper en bosui erbij.
-
Fruit alles in ongeveer 10 minuten en voeg dan de linzen erbij. Roer alles goed door en giet vervolgens het water en citroensap bij
-
Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen totdat de winterpeen zacht is
-
Voeg nu de helft van de koriander toe en ga met de staafmixer erin en pureer tot alles fijn is
-
Mocht je de massa te dik vinden voeg dan nog wat water bij, het is tenslotte soep
-
Is alles gepureerd, verwarm dan alleen alles nog even op
-
Schenk het in kommen en maak het af met wat limoensap, fijn gesneden koriander, bosui ringen, Spaanse peper