Thaise groene curry binnen 30 minuten op tafel. Maak je eigen authentieke Thaise groene currypasta zonder pakjes en zakjes heel eenvoudig zelf.
Dat smaakt tien keer beter dan groene currypasta uit een potje of een zakje.
Dit groene curry recept kun je zowel met vlees zoals kip of rund eten maar natuurlijk ook alleen met groenten voor een vegetarische groene curry. Met een saus zo lekker als deze maak je de lekkerste gerechten fantastisch!
Ook een curry maken is super eenvoudig, eet het met rijst of noodles en voeg er je favoriete groenten aan toe, kokosmelk, bouillon en laat het lekker pruttelen.
Wat is het verschil tussen Thaise rode en groene curry
De saus van de Thaise groene curry is niet zo dik als Thai Red Curry. Hij is bedoeld als dunnere saus.
Als je de saus te lang laat sudderen om hem dikker te maken, wordt de saus donker en verliest het de frisse groene kleur.
De Thaise groene curry is erg geurig – van alle kruiden en aroma’s in de currypasta heeft het een minder “in your face” smaak in vergelijking met de rode.
Groene Curry is pittiger dan de rode curry.
Er zijn ook andere soorten Thaise currypasta’s.
Bereidingswijze
-
Voeg de currypasta toe aan een hete wok en bak de curry tot het gaat geuren
-
Voeg de kokosmelk en de kaffi limoenblad toe
-
Voeg nu de kip toe en roer door en laat 10 minuten pruttelen
-
Dop de boontjes en snij de aubergine in blokjes
-
Voeg de sperziebonen toe aan het vlees en roer door
-
Vervolgens voeg je de aubergine toe
-
Temper de warmtebron en laat alles nog ongeveer 10 minuten doorsudderen
-
Voeg wat Thaise basilicum en limoensap toe
-
Zet een pan met water op en kook de noodles volgens de verpakking
-
Voeg de noodles toe aan een grote kom
-
Garneer met Thaise rode peper en basilicum, eet smakelijk!