Noten als superfood. Er zijn maar weinig producten die je op zo veel verschillende manieren goed voor je zijn en je voor bijna alles kunt gebruiken. Als klap op de vuurpijl is er een zoete én een zoute afdeling. Zoals je hoort: ik ben een heuse noten-fan.

Waarom zijn noten superfood?

Om hun onverzadigde vetten. Noten leveren behoorlijk wat calorieën, maar wel calorieën die we willen hebben.

Onverzadigd vet komt vooral voor in plantaardige producten. De toppers hierin zijn olijfolie, avocado en noten. 

Onverzadigd vet verlaagt ons LDL, het ongezonde cholesterol. Daarnaast is vet een binder en zorgt het voor transport van verschillende vitamine en mineralen.

We hebben vetten dus echt nodig. Gelukkig hebben we de tijd van vetarm eten achter ons gelaten en kunnen we weer guilt-free genieten van gezonde producten die rijk zijn aan onverzadigd vet.

Zoals je ziet, noten zijn een echte superfood.

Noten zorgen dat je de middag door komt

Een handje noten geeft je weer genoeg energie om de middag door te komen.

Ik adviseer ook altijd een handje noten te eten bij de eerste maaltijd na de training, dit is namelijk erg goed voor de hormoonbalans in je lichaam.

En tot slot, de smaak. Want zeg nou eerlijk, er is voor elke smaak wat wils. Ik doe altijd wat hazelnoten in de appeltaart, maak vrienden met mijn chocolade hazelnoot brownies en eet ik iedere avond een schaaltje halfvolle kwark met rozijnen en amandelen.

Maar je kunt noten ook gebruiken voor iets wat misschien minder voor de hand ligt, je kunt er namelijk plantaardige melk van maken.

Wanneer je amandelen samen met water in de blender mixt, je vervolgens de amandelrestanten laat zinken, dan heb je je eigen amandelmelk met meer smaak dan wat je gewend bent.

Probeer het maar eens, je proeft echt het verschil!

Laat een reactie achter