Wat is makkelijk eten voor een verjaardag, vooral als je een grote groep gasten hebt, variërend van 6 to 8 personen of tot wel 30 personen.

Het beste is om te gaan voor gerechten zoals soep met brood, stamppotten, een buffet of zelfs een borrelplank als verjaardagsavondeten.

Waarom deze recepten voor een grote groep werkt is hun eenvoud.

Ze zijn gemakkelijk te bereiden en serveren, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van het feest en minder tijd in de keuken hoeft door te brengen.

Kies uit deze lijst eenvoudig wat jij en jouw gasten lekker vinden, veel plezier!

Ideeën over verjaardag etenAndijvie uit de oven

Stamppotten

Warm eten tijdens een verjaardag met een stamppotbuffet;


Buffet opstelling

Een buffetopstelling is een andere slimme keuze voor grote en kleine verjaardagen, omdat het zowel makkelijk als interactief is. Met een buffet kunnen gasten zelf hun maaltijden samenstellen, wat ideaal is voor een gerecht zoals kip wraps. Je kunt de tafel vullen met gegrilde kipreepjes, een verscheidenheid aan verse groenten, sauzen en tortilla’s, en je gasten de vrijheid geven om hun wraps naar eigen smaak te maken. Dit zorgt niet alleen voor een persoonlijke culinaire ervaring, maar het draagt ook bij aan de leuke gesprekken en creëert een ontspannen sfeer waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt.


Borrelplank maken in 5 stappen

Borrelplank als verjaardags avondeten

Maak het jezelf super makkelijke tijdens een verjaardag en presenteer je gasten een hapjesplank;

Of presenteer borrelplanken;


Wanneer komen de gasten eten?

Wat je aanbiedt om te eten op je verjaardag heeft te maken met op welk moment van de dag jouw gasten zijn uitgenodigd.

Want vier jij je verjaardag in de ochtend, middag of ’s avonds? Dit maakt namelijk een groot verschil voor de inkopen of het bestellen van je eten.

Niemand zit te wachten op een vette hap in de ochtend en om ’s middags eten te bestellen terwijl de restaurants nog niet open zijn of bezorgen schiet ook niet op.

Meer informatie over hoe plan je een verjaardagsfeest + Checklist

Hieronder een aantal recepten voor makkelijk eten tijdens een verjaardag op elk moment van de dag.

Lekkere ideeën om ’s ochtends te eten op een verjaardag

De onderstaande gerechten zijn perfect als jij jouw gasten ’s ochtends hebt uitgenodigd op je verjaardag. Kies een paar van de zoete categorie en een paar van de hartige, zo maak je al je gasten blij.

Red velvet taart

Zoete gerechten tijdens een verjaardag

‘S ochtends zijn zoete gerechten beter;


Hartig kaasbrood eten op verjaardag

Hartige gerechten tijdens een verjaardag

Sommige hartige gerechten kunnen ook ’s ochtends;


Lekkere ideeën om ’s middags te eten op een verjaardag

’s middags is een heel ander verhaal, dan krijgen de meeste gasten op jouw verjaardag trek. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld:

Kippendijen geserveerd op een pitabroodje

Eten voor een verjaardag ’s middags

Eten voor een verjaardag ’s middags kan variëren van lichte hapjes en sandwiches tot hartige gerechten, afhankelijk van de voorkeuren van de gasten en de feestsfeer die je wilt creëren.;


Welk avondeten op een verjaardag

’s avonds is weer een ander verhaal. Wat dan handig is, is om je gasten vooraf te vertellen wat jij in gedachten hebt. Pak jij uit of wil je makkelijk eten tijdens een verjaardag en serveer jij ze hapjes op een borrelplank met verjaardag.


Borrelhapjes en makkelijk eten tijdens een verjaardag

Borrelhapjes zijn een slimme keuze voor een verjaardagsfeest, omdat ze gemakkelijk te serveren en te eten zijn, vooral als je een grote groep gasten hebt.

Deze hapjes zijn handig omdat ze geen uitgebreide tafelsetting nodig hebben en gasten kunnen genieten van verschillende smaken zonder zittend aan een diner gebonden te zijn.

Of het nu gaat om mini-quiches, gehaktballetjes, of een variëteit aan dips en snacks, borrelhapjes voegen een informele en gezellige sfeer toe aan de viering.

Enkele van deze gerechten kun je ook online bestellen bij horeca in de buurt.

Vind meer informatie over feestplanning en uitvoering

Conclusie

Voor je verjaardag kun je kiezen tussen eten bestellen, een buffet opzetten, kippannetje bestellen of kiezen om hapjes zelf te maken. Maak of bestel, afhankelijk van de tijd van de dag, verschillende gerechten. Er zijn verschillende zoete en hartige recepten om te koken of te bestellen, variërend van taart en wortelcake tot kaasbrood en quiche. Als je zelf hapjes gaat maken is het handig om je gasten vooraf te vertellen wat je in gedachten hebt. Zo zorg je voor het juiste eten en een geslaagde verjaardag.

Heb jij enkele gerechten uitgeprobeerd? Laat in een reactie hieronder weten of het lekker was, we zijn benieuwd!

Veelgestelde vragen over een op een verjaardagsfeest (3)

  • Wat te serveren op een verjaardag?
  • Wat te eten op een feestje?
  • Wat is leuk om met een groep te eten?

Laat een reactie achter