Edamame bonen zijn hele sojabonen die nog niet volwassen zijn. Ze zijn groen, in tegenstelling tot normale sojabonen, die meestal lichtbruin, geelbruin of beige zijn.

Ondanks dat het wereldwijd een van de meest populaire gewassen is, is edamame gehuld in mysteries. Volgens gecertificeerde diëtist Mascha Davis, is edamame een geweldig product om aan je dieet toe te voegen, omdat het rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten.

In dit bericht bespreken we alle gezondheidsvoordelen en drie manieren om van edamame te genieten, anders dan rechtstreeks uit de peul.

De belangrijkste voordelen van edamame voor je lichaam

Edamame is erg eiwitrijk. Eén kopje biedt 14 gram eiwit, waardoor het een geweldige veganistische energiebron is.

Het bevat ook meer eiwitten dan kikkererwten, linzen en zwarte bonen. Daarnaast bevat ze alle 9 essentiële aminozuren. Dus, in tegenstelling tot granen, noten of zaden, is het een complete eiwitbron.

Ook bevat één kopje zes gram vezels, wat ongeveer een kwart is van wat je elke dag zou moeten eten.

Je kunt alle goede vezels in edamame hiervoor bedanken. Vezels helpen om een ​​gezond gewicht te behouden doordat het langer duurt voordat voedingsstoffen worden opgenomen.

Ze zijn ook een goede bron van foliumzuur. Dit is een voedingsstof die gekoppeld is aan het verlagen van het risico op hartaandoeningen en beroertes en het helpen van de groei van haar en nagels.

Ten slotte bevat een kopje edamame ongeveer 41% van de vitamine K die we elke dag nodig hebben.

Maar om er optimaal van te profiteren, moet je het eten met olijfolie, avocado of een andere gezonde bron van vetten. Je kunt edamame in een Aziatische supermarkt kopen.

Meer informatie over: Snel buikvet verliezen

Drie manieren om edamame te proberen

Er zijn minstens drie verschillende manieren om edamame te verwerken, zodat je er van de smaak kunt genieten.

De eerste is door het te verwerken in een beluga-linzensalade. Dit gerecht is goed als je een plantaardige lunch of diner wilt met voldoende eiwitten om je op gang te houden. Het is gemaakt met edamame en linzen, beide goede energiebronnen.

De tweede manier is de Thaise quinoa bowl, een goed voorbeeld van hoe goed Edamame past bij Aziatische gerechten. De quinoa en cashewnoten voegen meer eiwitten toe en de broccoli, wortelen en rode kool voegen nog meer vezels toe.

Dan is de derde optie met zout en azijn geroosterde edamame. Dit gerecht is goed als je het simpel wilt houden en ze alleen wilt eten met niet meer dan een snufje zout en een scheutje azijn. Ze zullen de smaak beter kunnen opnemen nadat ze in de oven zijn geroosterd, waardoor dit een heerlijke snackoptie is.

Laat een reactie achter