Wat is nu eigenlijk een buddha bowl? Een Buddha Bowl is een kommetje gevuld met hartige granen en gezonde ingrediënten. Maar waar bestaat het uit en hoe maak je ze zelf?

Verschil tussen buddha- en poke bowl

Een Buddha bowl is meestal een vegetarische maaltijd die wordt geserveerd in een kom of een bord met een hoge rand, dat bestaat uit kleine porties van verschillende soorten voedsel, koud geserveerd.

Buddha bowls worden vergeleken met Nourish Bowls (een niet-vegetarische versie) en met Poké Bowls (een Hawaiiaanse rauwe visschotel).

Hoe maak je een buddha bowl?

In deze bowls is de basis meestal granen en daar begin je vaak ook mee. Denk aan quinoa, rijst, parelgort, Bulgur, freekeh of couscous.

Vervolgens voeg je de groenten toe. Groenten zoals pompoen, zoete aardappel, uit en broccoli bak je eerst op een bakplaat in de oven. De kikkererwten, spinazie, Romaine sla, voeg je rauw toe maar alleen als jij het lekker vindt 😉

En ook hier voegen we toppings toe. Dat kan plakjes avocado, tofu, zacht gekookte ei, kiemgroenten of zeewier zijn. Maar als jij van zoet houdt, dan voeg je amandelen, appel, grapefruit, sinaasappel of een ander soort fruit toe.

Om het af te maken kun je een dressing toevoegen. Afhankelijk van de grote van jouw bowl kun je de dressing ook steeds toevoegen bij het opbouwen van je bowl.

Ik gebruik graag sojasaus maar olijfolie of een dressing van limoen, pindakaas of sesamolie kan natuurlijk net zo lekker zijn.

Hier heb ik een recept van een vegetarische buddha bowl en in deze video leren ze je hoe je ze kunt maken.

Buddha bowl recepten

Laat een reactie achter