Ontdek de betoverende wereld van theetuinen in Noord-Holland.

Deze charmante oases bieden een unieke gelegenheid om te genieten van verse thee en huisgemaakte lekkernijen omringd door de rust en schoonheid van de natuur.

Van traditionele theetuinen tot plekken waar je zelf bloemen en fruit kunt plukken, Noord-Holland heeft een theetuin voor iedereen.

In dit artikel neem ik je mee op een reis door enkele van de mooiste theetuinen van Noord-Holland.

Wat zijn Theetuinen?

Een theetuin is een rustige buitenruimte waar bezoekers kunnen genieten van verschillende soorten thee, vaak vergezeld van lichte maaltijden of gebak. Deze tuinen zijn ontworpen om een serene en ontspannen omgeving te bieden, omringd door natuurlijke schoonheid. Veel theetuinen bevatten ook unieke elementen zoals bloementuinen, fruitboomgaarden of zelfs mogelijkheden om je eigen bloemen of fruit te plukken. Het doel van een theetuin is om een plek te bieden waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kunnen genieten van de rustgevende rituelen van thee drinken.

Meer informatie over: Overnachten in Noord-Holland

1. Het Tuinhuis

Een van de meest opmerkelijke theetuinen in Noord-Holland is Het Tuinhuis. Gelegen in Aalsmeer, biedt Het Tuinhuis een serene omgeving waar bezoekers kunnen genieten. Denk aan een breed assortiment theesoorten, vergezeld van heerlijke huisgemaakte taarten. Het Tuinhuis is een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de rust en stilte. Trakteert jezelf op een kopje verse thee en een stukje taart.

2. Zelfpluktuin By Broersen

Zelfpluktuin By Broersen, gelegen in Warmenhuizen, biedt een unieke ervaring waar je zelf fruit en bloemen kunt plukken. Deze tuin is meer dan alleen een plek om verse producten te verzamelen; het is een plek waar je tussen de kippen en geiten kunt genieten van de rust en en een kopje thee. Of je nu wilt genieten van een rustige middag in de natuur, wilt leren over fruitteelt, of gewoon wilt genieten van de rust en stilte van het platteland, Zelfpluktuin By Broersen is zeker ook weer een must-visit locatie in Noord-Holland.

Thee drinken in een theetuin

Meer informatie over: Uitjes in Noord-Holland

3. Theetuin [H]eerlijk!

Een andere opmerkelijke theetuin in Noord-Holland is Theetuin [H]eerlijk!. Deze charmante theetuin, gelegen in De Kwakel, is een ware oase van rust. Bezoekers kunnen ook hier genieten van diverse theesoorten, evenals een verscheidenheid aan huisgemaakte lekkernijen. Maar wat Theetuin [H]eerlijk! echt uniek maakt, is de prachtige omgeving. Omringd door overwoekerde planten en bomen, biedt deze theetuin een unieke gelegenheid om te genieten van een kopje thee midden in de natuur. Ook voor kinderen is hier veel plezier te beleven met speelplaats en dieren.

Meer informatie over: Romantische uitjes in Noord-Holland

4. Pluktuin Amstelveen

Pluktuin Amstelveen is o.a. een prachtige tuin waar je je eigen boeket kunt plukken. Daarnaast kun je deel nemen aan diverse workshops en kunt genieten van een heerlijke high tea of brunch. Gelegen in Amstelveen, biedt deze tuin een unieke ervaring waar je midden in de natuur kunt genieten van de schoonheid van bloemen en planten. Of je nu wilt ontspannen met een kopje thee, wilt leren over bloemschikken, of gewoon wilt genieten van de rust en stilte van de tuin, Pluktuin Amstelveen is een must-visit locatie. Met een breed scala aan bloemen en planten om uit te kiezen, kun je je eigen unieke boeket samenstellen om mee naar huis te nemen.

5. Theetuin en Theeschenkerij ’t Einde

Theetuin en Theeschenkerij ’t Einde is een andere must-visit-theetuin in Noord-Holland. Gelegen in Zuiderwoude, biedt deze theetuin een unieke combinatie van heerlijke thee en prachtige natuur. Geniet van een rustige middag met een kopje thee en van de prachtige omgeving. Deze Theetuin en Theeschenkerij is de perfecte plek om te bezoeken.

6. Theetuin Overleek

Theetuin Overleek aan het water in Monnickendam
Foto: Theetuin Overleek

Theetuin Overleek, dicht bij Monnickendam, is een andere prachtige theetuin die je niet mag missen in Noord-Holland. Deze afgelegen oase van Laag Holland, rust biedt een unieke gelegenheid om te genieten van een kopje thee of koffie, terwijl je uitkijkt over de grazende schapen of koeien. Theetuin Overleek is meer dan alleen een plek om thee te drinken; het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kunt genieten van de rust en stilte van het platteland. Het is de perfecte plek om te bezoeken.

7. ’t Keetje

’t Keetje is een unieke plek in Lutjebroek waar je kunt genieten van de charme van het platteland. Deze fruitkwekerij en zorgboerderij biedt bezoekers de kans om te lunchen met streekproducten, waaronder diverse vegan, suikervrije en glutenvrije opties. Maar ’t Keetje is meer dan alleen een plek om te eten. Het is ook een plek waar je kunt genieten van de natuur, met de mogelijkheid om zelf fruit te plukken. Of je nu wilt genieten van een rustige middag met een kopje thee, wilt leren over de lokale landbouw, of gewoon wilt genieten van de rust en stilte van het platteland, ’t Keetje is een must-visit locatie in Noord-Holland.

8. Natuurtheetuin de Kleine Vos

Een andere opmerkelijke theetuin in Noord-Holland is Natuur Theetuin de Kleine Vos. Ze is, gelegen in het hart van de provincie. Een unieke gelegenheid om te genieten van een kopje thee midden in de natuur. Omringd door weelderige groene velden en prachtige wilde bloemen, biedt Natuur Theetuin de Kleine Vos een serene omgeving waar je kunt ontspannen en genieten van een kopje verse thee. Natuur Theetuin de Kleine Vos is de perfecte plek om te bezoeken.

9. Theetuin de Libel

Verscholen op een nostalgisch plekje in Andijk vind je Theetuin de Libel. Deze prachtige theetuin is een ware oase van rust. Hier kun je genieten van de natuur en diverse theesoorten en lekkernijen. Met zijn rustige sfeer en charmante locatie is Theetuin de Libel de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Hier kun je ook terecht voor verschillende creatieve workshops.

10. Olmenhorst

Olmenhorst is niet zomaar een theetuin. Gelegen in Lisserbroek, biedt deze unieke plek een combinatie van een appel- en perenboomgaard, kunstenaarsateliers, en natuurlijk een theetuin. Ook hier kun je genieten van een verscheidenheid aan theesoorten en huisgemaakte lekkernijen, terwijl je uitkijkt over de uitgestrekte boomgaard. Olmenhorst is een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur, en zelfs je eigen fruit kunt plukken tijdens het oogstseizoen. Je kunt een picknickmand kopen en in de tuin picknicken.

11. Fruittuin van West

Fruittuin van West, gelegen in Amsterdam, is een unieke theetuin waar je niet alleen kunt genieten van een kopje thee, maar ook van het plukken van je eigen fruit. Deze uitgestrekte fruitboomgaard biedt een breed assortiment aan fruitsoorten die je zelf kunt plukken. Na het plukken kun je genieten van een kopje thee of koffie in de gezellige theetuin. Verder kun je genieten van wentelteefjes en zelfgemaakte appeltaart.

Theetuinen in Noord-Holland

12. Theetuin ’t KeiRoosje

Theetuin ’t KeiRoosje, gelegen in Wognum, is een bijzondere plek waar je kunt genieten van Westfriese streekproducten, waaronder diverse vegan, suikervrije en glutenvrije producten. Deze theetuin biedt niet alleen een breed scala aan theesoorten, maar ook een selectie van sandwiches en gebak. Wat ’t KeiRoosje echt uniek maakt, is hun aanbod van zelfgebakken vegan taart. Of je nu wilt genieten van een rustige middag met een kopje thee, of wilt proeven van de unieke streekproducten, Theetuin ’t KeiRoosje is de perfecte plek om te bezoeken.

13. Pluktuin Bakkum

Pluktuin Bakkum, gelegen in Castricum, is een unieke theetuin waar je niet alleen kunt genieten van een kopje thee, maar ook van het plukken van je eigen bloemen en fruit. Het is een plek waar je kunt genieten van de schoonheid van de natuur, terwijl je je eigen boeket of mand met fruit samenstelt.

14. Theetuin Spierenburgh

Theetuin Spierenburgh, gelegen in de Beemster en onderdeel van Laag Holland, is een prachtige plek om te genieten van een kopje thee of koffie. Omgeven door het prachtige landschap van de Beemster, biedt deze theetuin een serene omgeving waar je kunt ontspannen en genieten van een kopje verse thee. Maar wat Theetuin Spierenburgh echt uniek maakt, is de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke lunch of diner in de tuin.

15. Theetuin Bloom

Theetuin Bloom, gelegen in ‘t Velt, is een unieke theetuin. Hier geniet j van een kopje thee in een authentieke Noord-Hollandse stolpboerderij. Deze charmante locatie biedt een unieke gelegenheid om te genieten van een kopje thee, terwijl je de prachtige architectuur van de boerderij bewondert. Of je nu wilt genieten van een rustige middag met een kopje thee, of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, Theetuin Bloom is de perfecte plek om te bezoeken.

16. Theetuin de Vaarboerderij

De Vaarboerderij is een unieke theetuin in Noord-Holland. Het is niet alleen een plek om te genieten van een kopje thee, maar ook een plek waar je kunt genieten van de prachtige natuur en de rust van het platteland. De theetuin is gevestigd op een boerderij, wat bijdraagt aan de landelijke sfeer. Bovendien biedt de Vaarboerderij ook rondvaarten aan, waardoor je de prachtige omgeving vanaf het water kunt bewonderen.

17. Theetuin Huize Nuis

Huize Nuis is een monumentale stolpboerderij midden tussen de weilanden. In de zomermaanden is de theetuin geopend en kun je genieten van een kopje thee of koffie in de tuin. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te overnachten in de B&B kamers van de boerderij. De combinatie van de historische boerderij en de rustgevende theetuin maakt Huize Nuis een unieke plek.

18. Theetuin de Neckermolen

Gelegen onder de rook van Purmerend vind je dit idyllische pareltje van de regio. De Neckermolen is een plek waar je zomers met je vrienden of familie kunt genieten van een heerlijke high tea of lunch. De theetuin is gevestigd bij een oude molen, wat bijdraagt aan de sfeer en charme van de plek.

19. Theetuin Uitdam

Deze theetuin is onderdeel van schapenhouderij Lammes-Hopman. In het voorjaar zijn er ongeveer 150 lammetjes te bewonderen, wat een bezoek aan deze theetuin een unieke ervaring maakt. Van 1 april t/m 31 oktober is de theetuin geopend en kun je genieten van een kopje thee terwijl je uitkijkt over de schapenweide.

20. Theetuin Fort Spijkerboor: Een Historische Theetuin in Westbeemster

Theetuin Fort Spijkerboor, gelegen in Westbeemster, is een unieke theetuin die zich bevindt bij een voormalige fortwachterswoning. Deze sfeervolle theetuin is een perfect rustpunt tijdens een fietstocht, wandeling of vaartocht. Het fort waarbij de theetuin zich bevindt, Fort bij Spijkerboor, is één van de grootste en modernste forten van de Stelling van Amsterdam. Het fort beschikt over twee verdiepingen en een draaibare pantserkoepel met twee originele kanonnen. De combinatie van de historische setting en de rustgevende theetuin maakt

Conclusie

Theetuinen in Noord-Holland bieden een unieke ervaring die je nergens anders kunt vinden. Of je nu wilt genieten van een rustige middag met een kopje thee, wilt ontspannen in de natuur, of zelfs je eigen bloemen of fruit wilt plukken, er is een theetuin in Noord-Holland die perfect is voor jou. Dus waar wacht je nog op? Ga eropuit, ontdek de prachtige theetuinen die Noord-Holland te bieden heeft!

Laat een reactie achter