Aioli is een heerlijke dip die je kunt gebruiken voor bij de borrelplank met andere lekkere hapjes

Zelf aioli maken is echt eenvoudig. Het enige dat je goed moet onthouden is om de olie druppelsgewijs toe te voegen. Chef-kok Rick Sassen laat je in de kookvideo zien hoe je deze frisse aioli maakt.

Aioli wordt veel gebruikt rond de Middellandse zeegebieden. Je eet de knoflooksaus bij vlees, brood, pastasalades, vis of gewoon bij een stukje brood als tapa of borrelplank.

Meer informatie over: Knoflooksaus maken

Bereidingswijze

  1. Doe de eidooier in een kom met de azijn, mosterd, knoflookpuree en citroen sap en zest van een citroen.
  2. Klop nu met de garde en voeg druppelsgewijs de olie toe.
  3. Je aioli is klaar zodra hij de gewenste dikte heeft.
  4. Serveer met gesneden bieslook en gerookt paprikapoeder.

Laat een reactie achter