Maak de borrelplank niet ingewikkeld, maar het is wel leuk om één gerecht te bereiden dat de aandacht krijgt en indruk maakt.

Een borrelplank maken met hapjes die geschikt is als avondeten. Waarom niet als avondeten genieten van een borrelhapjes plank of zoals ze tegenwoordig ook wel genoemd worden, de ’tapas plank’.

Borrelen kan heel goed een maaltijd vervangen. Duik erna niet nog eens de keuken in om een maaltijd te maken.

Zorg voor afwisseling op een plank: iets hartigs, iets zoets, iets met groente, iets voor de kinderen, vlees, vis.

Wat gaat er op een borrelplank?

De plank wordt opgemaakt met:

  • vers fruit
  • gedroogd fruit en noten
  • charcuterie,
  • kaasjes
  • groenten als snack
  • compote en/of chutneys
  • dips en rillette
  • olijven en andere lekkere hapjes

Maak één showstopper

Een borrelplank hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het is wel leuk om één gerecht te bereiden dat de aandacht krijgt en indruk maakt.

Bereid bijvoorbeeld deze rillette van gans of deze gepekelde en gemarineerde zalm.

Zorg voor een borrelplank met hapjes die jij lekker vindt. Wil je echt eens iets anders dan de reguliere borrelhapjes?

Chef-kok Rick legt je alles uit in deze kookvideo’s. Hij bereid een borrelplank met producten uit de regio Noord-Holland.

Met deze plank scoor jij punten bij vrienden en familie 🙂

Bereidingswijze

  1. Maak de plank op met Hollandse en buitenlandse kazen
  2. Werk vanuit één richting
  3. Bouw alles op met kaas en vlees
  4. Verspreidt de plakjes venkelsalami, salami ventricina, parmaham en garneer dit met wat Marrakech olijven en appelkappertjes. De fris zurige smaak van de appelkappertjes is aangenaam na het vettige van de vleeswaren
  5. Verdeel de notenmelange en de basilicum/tomaat olijven over de plank. Maak het geheel af met wat gedroogde vijgen en druiven. De zoetige smaak combineert weer goed met de hartige kazen

Laat een reactie achter