Je kunt de snoekbaars bakken op de huid in een beetje roomboter, garen op kolen, stoven, maar ook roken op een bbq.

In dit recept van gepocheerde snoekbaarsfilet, pocheert chef-kok Rick Sassen de snoekbaars. Bij pocheren laat je de vis gaar worden in een vloeistof die tegen het kookpunt aanzit.

De snoekbaars is een familie van de baarsachtigen en is te vinden in zoet water. In dit recept wordt de snoekbaars uit het Alkmaardermeer gebruikt die is gevangen door Dilvis.

Er wordt door deze familie al ruim 135 jaar duurzaam op snoekbaars gevist.

De familie Dil kocht in 1854 de visrechten op het Alkmaardermeer en is tot op de dag van vandaag nog steeds een familiebedrijf.

Snoekbaars eten

Snoekbaars kun je op verschillende manieren bereiden en eten. Je kunt de snoekbaars bakken op de huid in een beetje roomboter, garen op kolen, stoven, maar ook roken op een bbq. Deze vis leent zich ook prima om te verwerken in pastasalade, bakken en in een soep.

Deze gepocheerde snoekbaarsfilet is niet alleen super lekker, dit visrecept staat ook snel op tafel. De paling bouillon is het geheim en deze kun je ook makkelijk zelf maken.

Bereidingswijze

Paling bouillon
  1. Doe de 2 L koud water in een pan en doe daar de graten bij
  2. Snijd de wortel, bleekselderij, sjalot in grove stukken. Bewaar een klein stukje wortel en bleekselderij voor later gebruik
  3. Doe de gesneden groentes en de kruiden bij het water met de graten. nu kan de bouillon opgezet worden
  4. Alle eiwitten die naar de oppervlakte komen kunnen er afschept worden met een schuimspaan
  5. Kook de bouillon voor 25 minuten en zeef daarna de soep
  6. Eventueel kan de soep nog door een doek worden gepasseerd.
  7. Kook de bouillon nog voor 2/3
Snoekbaars pocheren
  1. Zet een pan op met gezouten water
  2. Snijd de overgebleven wortel en bleekselderij en de paling filet in gelijke blokjes
  3. Blancheer nu de blokjes groentes tot ze garing hebben gehad maar nog wel een bite hebben
  4. Snijd een mooi stuk filet van de snoekbaars en pocheer die nu in het blancheer water
  5. Het vuur van de pan kan uit zodra de filet in het water ligt
  6. Pocheer de filet tussen de 4 en 6 minuten (ligt aan de dikte van de filet)
  7. Serveer het gerecht zoals in de video word gedemonstreerd

Laat een reactie achter