Een groente galette is een rustieke hartige taart die je bakt in de oven.

Deze groente galette is een open taart gevuld met groenten. In het Frans kan galette meerdere betekenissen hebben.

De galette kun je zowel hartig als zoet bereiden en vullen met bijvoorbeeld groenten, kaas of fruit.

Een gallette wordt oorspronkelijk gemaakt van sarrasin ook wel boekweitmeel genoemd en meestal gevuld met hartige ingrediënten. Ik maak het recept met een pizzabodem van tante Fanny deeg.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Rol de pizzabodem met het bakpapier uit in een gietijzeren koekenpan of bakblik. Het deeg moet wel een stukje over de rand heen hangen
  3. Verdeel ± 3 el tomatenblokjes over de bodem van de pizza. Rasp daar wat Parmezaanse kaas over
  4. Verdeel er dan laag voor laag de ui, paprika, courgette, aubergine en tomaat over
  5. Rasp er weer wat Parmezaanse kaas over en draai er zwarte peper uit de molen naar smaak over
  6. Strooi er wat Italiaanse kruiden over en bouw dan de laag groenten nog een keer opnieuw op
  7. Eindig met de geraspte Parmezaanse kaas, plakjes mozzarella, zwarte peper uit de molen en de gedroogde Italiaanse kruiden
  8. Vouw het overhangende deeg weer naar binnen zodat het over de groenten heen ligt. Zet de galette ± 25 minuten in de voorverwarmde oven

Laat een reactie achter