Een mooie zijdeachtige kruidensaus die je over je biefstuk, kip of vis druppelt

Op het internet vind je veel recepten van homemade chimichurri waar naast de ‘verkeerde ingrediënten’, de chimichurri ook nog eens verwerkt wordt tot een puree.

Wat een losse kruidensaus op oliebasis moeten zijn, wordt een gekruide puree, wat meer lijkt op het eten van babyvoeding tijdens je bbq, in plaats van een mooie zijdeachtige kruidensaus die je over je biefstuk, kip of vis druppelt.

Je begint met een beetje van de sterkste ingrediënten zoals knoflook, zout en chili, en dan voeg je langzaam meer toe tot je de gewenste smaak bereikt.

Begin klein en voeg geleidelijk meer toe.

En ja smaken verschillen, maar wil je chimichurri zelf maken en ben je opzoek naar een old-school style recept met prachtige smaken, dan is dit hét recept.

Voor dit recept heb je geen blender nodig! 😉

Tips voor de bereiding van de chimichurri:

 • Hak de peterselie fijn voordat je begint. Start met een grote handvol, was en hak fijn, en meet dan af. Als je niet genoeg hebt, pak dan nog een beetje en hak opnieuw tot je de juiste hoeveelheid hebt.
 • Hou je van knoflook, gebruik dan 4 teentjes en anders begin je met 2 teentjes; meng alles en laat een paar minuten intrekken. Proef! Meer nodig, voeg dan meer toe.
 • Chimichurri kan naar jouw smaak worden aangepast. Voeg meer zout, meer peper, minder of meer chili toe. Wat vind jij lekker!
 • Verse rode chili is optioneel. In dit recept gebruik ik een kleine rode peper, maar je kunt ook de helft gebruiken of helemaal weglaten. Je kunt het ook vervangen door 1-2 theelepels gedroogde rode chilivlokken toe te voegen.
 • Voor een chimichurri is rode wijnazijn de beste keus. Gebruik citroensap als vervanging, maar gebruik geen balsamico of witte azijn.
 • Maak chimichurri een dag van te voren voor nog meer smaak.

Bereidingswijze

 1. Hak de peterselie, knoflook en rode peper.
 2. Meng alle ingrediënten in een kom. Laat 5-10 minuten staan ​​zodat alle smaken in de olie trekken.
 3. Bedruip het vlees zoals kip of steak tijdens het grillen of barbecueën met de chimichurri.
 4. Je kunt er ook voor kiezen om je vlees te marineren en daarna alsnog je vlees te bedruipen.
 5. Serveer je biefstuk met een paar eetlepels over het vlees.

Laat een reactie achter