Deze pasta met chorizo van zwarte bonen is een vegetarische versie op pasta met chorizo worst.

Deze pasta met vegetarische zwarte bonen-chorizo moet je echt proberen! Ik was vroeger altijd dol op spaghetti met chorizo.

Door zwarte bonen knapperig te bakken in de oven met o.a. gerookte paprikapoeder probeerde ik deze chorizo-smaak te evenaren op een vega-manier, erg lekker!

Hierbij een tagliatelle met een verse tomatensaus met dezelfde rooksmaak. Erbij serveer je geraspte oude kaas en de zwarte bonen-chorizo.

Je houdt geheid over van de chorizo, maar is ook erg lekker om uit het vuistje te eten. Zowel de bonen als de tomatensaus kun je enkele uren van tevoren voorbereiden.

Bereidingswijze

  1. Laat de bonen uitlekken in een zeef en spoel goed met koud water. Dep de bonen droog met keukenrol en doe ze over in een kom. Meng voorzichtig om de bonen niet stuk te maken de gerookte paprikapoeder, chilipoeder en wat zeezout
  2. Leg het bakpapier op een bakplaat en spreid er de bonen over uit. Bak (ze drogen ook in) de bonen in 30 minuten knapperig. Laat de bonen op de bakplaat (uit de oven) afkoelen en doe na afkoeling over in een kom
Voorbereiding tomatensaus
  1. Snipper de ui en peper en rode peper. Snijd de snack-tomaatjes in tweeën
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, samen met de knoflook gedurende vijf minuten op zacht vuur
  3. Voeg er de gerookte paprikapoeder en tomatenpuree aan toe en bak dit even mee. Voeg er wat water aan toe en laat zachtjes even stoven
  4. Laat afkoelen tot gebruik, of ga meteen verder met onderstaande
Bereiding tagliatelle met chorizo-bonen in verse tomatensaus
  1. Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing, en verwarm de tomatensaus
  2. Verwarm twee diepe borden voor door er kokend water in te gieten
  3. Giet de tagliatelle af en roer door de hete verse tomatensaus
  4. Roer er op het laatste moment twee flinke handen rucola door en verdeel over de borden
  5. Garneer met flink wat gerookte chorizo-bonen en wat blaadjes rucola
  6. Serveer met geraspte oude kaas en de rest van de gerookte chorizo-bonen

Laat een reactie achter