Een pizza zonder kaas maar met ananas

Duik in de wereld van ambachtelijke pizza’s met dit unieke recept van Marcel Sijmons van Eiland de Wild Keukens.

Deze pizza, zonder kaas maar rijkelijk belegd met tomatensaus, tonijn uit blik, maïs en ananas, belooft een onverwachte maar smakelijke pizza.

Marcel’s voorkeur voor eenvoudige, maar smaakvolle ingrediënten komt tot uiting in dit bijzondere recept.

Perfect voor een gezellige avond thuis of als een unieke culinaire verrassing voor je gasten.

Ontdek hoe je deze heerlijke pizza met tonijn, maïs en ananas zelf kunt maken met ons stap-voor-stap recept en boodschappenlijstje.

Boodschappenlijstje:

 1. Pizzadeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
 2. Tomatensaus (voor pizza)
 3. Tonijn uit blik (in water of olie, naar voorkeur)
 4. Maïs (klein blikje)
 5. Ananas (vers of uit blik, in stukjes)
 6. Olijfolie
 7. Zout en peper (naar smaak)
 8. Optioneel: verse kruiden zoals basilicum of oregano
Pizza maken met Marcel Sijmons
Pizza tonijn, maïs ananas bereiden tijdens de podcast.

Bereidingswijze:

 1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op de hoogste stand, idealiter rond de 250°C. Als je een pizzasteen hebt, plaats deze dan in de oven om voor te verwarmen.
 2. Deeg uitrollen: Rol het zelfgemaakte pizzadeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte.
 3. Beleggen: Smeer een dunne laag tomatensaus over het deeg. Verdeel de tonijn, mais en ananas gelijkmatig over de pizza. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Bakken: Plaats de pizza in de oven. Bak de pizza in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en knapperig. De exacte baktijd kan variëren afhankelijk van je oven en de dikte van het deeg.
 5. Serveren: Haal de pizza uit de oven en laat het een paar minuten rusten. Garneer eventueel met verse kruiden. Snijd in punten en serveer warm.

Podcast pizza

Tijdens de podcast “Eet Zaken‘ bakken we de favoriete pizza van mijn gast. Er zijn 13 afleveringen opgenomen en dus uiteindelijk 13 verschillende soorten pizza’s gemaakt.

Proef hier de eerste pizza’s van mijn gasten;

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op de hoogste stand, idealiter rond de 250°C. Als je een pizzasteen hebt, plaats deze dan in de oven om voor te verwarmen
 2. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte
 3. Smeer een dunne laag tomatensaus over het deeg. Verdeel de tonijn, mais en ananas gelijkmatig over de pizza. Breng op smaak met zout en peper
 4. Plaats de pizza in de oven. Bak de pizza in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en knapperig. De exacte baktijd kan variëren afhankelijk van je oven en de dikte van het deeg
 5. Haal de pizza uit de oven en laat het een paar minuten rusten. Garneer eventueel met verse kruiden. Snijd in punten en serveer warm

Laat een reactie achter