De Pizza Olandese Autentica, een ware viering van de Nederlandse culinaire traditie, verpakt in een heerlijke pizza.

In mijn derde podcast ‘Eet Zaken’ duiken ik diep in de wereld van de authentieke Nederlandse keuken met mijn gast, Fusina Verloop.

Fusina, bekend om haar unieke food tours in Amsterdam, neemt toeristen mee op een culinaire reis door de stad en sluit de tour af door pannenkoeken te bakken met haar gasten in een schilderachtig Amsterdams huisje aan de gracht.

Met een passie voor het promoten van de Nederlandse keuken en haar ingrediënten, deelt ze een uniek pizza recept dat zowel eenvoudig als super smaakvol is.

Pizza Olandese Autentica

Met een flair voor creativiteit en een diepe waardering voor lokale ingrediënten, heeft Fusina een pizza gecreëerd die de essentie van de Nederlandse keuken vastlegt.

Fusina zocht een pizza gemaakt met Nederlandse ingrediënten, maar met net zoveel fantastische smaken als haar favoriete Italiaanse varianten.

Met haar uitgebreide netwerk aan grote en kleine leveranciers van prachtige Nederlandse producten ging ze aan de slag.

Zo kwam ze met de perfecte combinatie: de ‘Pizza Olandese Autentica‘. Een ware viering van de Nederlandse culinaire traditie, verpakt in een heerlijke pizza.

Ik kan je persoonlijk zeggen, wat een fantastisch lekkere pizza!

Zeer zeker het proberen waard.

Pizza maken met Dutch Food Lover
Tijdens de podcast ‘Eet Zaken’ ben ik verbaast over de grootte van de Nederlandse courgette.

Basisrecept Pizza Olandese Autentica

 • Vers zelfgemaakt pizzadeeg, klaar om uit te rollen
 • Courgette
 • Tomaten
 • Rode biet op zuur
 • Kruidenzout
 • Buffelmozzarella
 • Geitenkaas

Bereidingswijze

 1. Begin met het uitrollen van je pizzadeeg op een licht bebloemd oppervlak.
 2. Beleg het deeg rijkelijk met de gehalveerde tomaten, gevolgd door de dunne plakjes courgette.
 3. Voor de kaasliefhebbers onder ons, verdeel de pizza in tweeën: de ene helft rijkelijk belegd met buffelmozzarella en de andere helft bestrooid met geraspte geitenkaas.
 4. Een snufje kruidenzout eroverheen en je bent klaar voor de oven!
 5. Bak de pizza in slechts 3 minuten in een hete pizzaoven op 450 graden.
 6. Als finishing touch, strooi de rode bietjes op zuur over de pizza voor een verrassende twist.

Ik ben Smaakvol Noord-Holland begonnen omdat ik mensen kennis wil laten maken met mooie producten en hiermee koken.

Voel je daarom vrij om ook dit recept aan te passen naar je eigen smaak. Sommige mensen houden van extra kaas, terwijl anderen misschien meer of minder van de andere toppings willen.

Pizza maken met Fusina Verloop van Dutch Food Lover
Pizza beleggen tijdens de podcast ‘Eet Zaken’.

Pizza bakken in een gewone keukenoven:

Heb je geen pizzaoven? Geen zorgen! Je kunt nog steeds genieten van de heerlijke ‘Pizza Olandese Autentica’ met behulp van je gewone keukenoven.

Volg deze stappen:

 1. Voorverwarmen: Zet je oven op de hoogst mogelijke temperatuur, meestal rond de 250°C tot 275°C. Als je oven een pizzastand heeft, gebruik deze dan. Laat de oven minstens 10 minuten voorverwarmen.
 2. Pizzasteen of Bakplaat: Als je een pizzasteen hebt, plaats deze dan in de oven tijdens het voorverwarmen. Heb je geen pizzasteen? Gebruik dan een omgekeerde bakplaat. Dit helpt om een knapperige bodem te krijgen.
 3. Bakken: Plaats je pizza op de hete pizzasteen of omgekeerde bakplaat. Bak de pizza ongeveer 10-15 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn en de kaas gesmolten en bubbelt. De exacte baktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van je pizzabodem en de specifieke temperatuur van je oven.
 4. Controleren: Houd je pizza goed in de gaten tijdens het bakken. Omdat de temperatuur van een gewone keukenoven lager is dan die van een pizzaoven, kan het iets langer duren voordat de pizza perfect gebakken is. Maar met een beetje geduld krijg je een heerlijk resultaat!
 5. Serveren: Haal de pizza uit de oven, voeg eventuele laatste toppings toe en snijd hem in stukken. Geniet van je zelfgemaakte ‘Pizza Olandese Autentica’!

Het resultaat? Een knapperige, smaakvolle pizza die de traditionele Nederlandse keuken eer aandoet. Een ware traktatie voor zowel de ogen als de smaakpapillen!

Buon appetito!

Podcast pizza

Tijdens de podcast “Eet Zaken‘ bakken we de favoriete pizza van mijn gast. Er zijn 13 afleveringen opgenomen en dus uiteindelijk 13 verschillende soorten pizza’s gemaakt.

Proef hier de eerste pizza’s van mijn gasten;

Laat een reactie achter