
Wat deze poke bowl zo gezond maakt is dat je geen vetstoffen zoals boter of olie hoeft te gebruiken en alleen de quinoa en edamame boontjes kookt in water.
Deze crispy chicken poke bowl is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook gezond!
Gemaakt met verse ingrediënten zoals in de oven gebakken kip, verse edamame, rauwe rode kool, mango, quinoa en komkommer, maakt deze poke bowl met kip eiwitrijk en goed vullend.
Wat deze poke bowl zo gezond maakt is dat je geen vetstoffen zoals boter of olie hoeft te gebruiken en alleen de quinoa en edamame boontjes kookt in water.
Verder heb ik een eigen eiwitrijke saus / dressing gemaakt met Griekse 0% vet yoghurt, Sriracha saus, citroensap en een snuf zout.
Ook jij zet deze poke bowl met krokant gebakken kip binnen 40 minuten op tafel.
Hoe maak je poke bowl met crispy chicken?
Verwarm de oven voor op 160 graden. Voeg de kippendijen toe aan een grote schaal. Meng zout, peper, gerookte paprikapoeder, zoete paprikapoeder, Thijm, oregano, knoflookpoeder en gedroogde uienpoeder. en smeer hiermee je kippendijen in.
Crispy Chicken
Voor de krokante kip meng je in een aparte schaal de bloem en maisbloem. Dip je kip hierin zodat de bloem goed om je kip heen zit, maar verwijder te veel bloem. Leg de kippendijen nu op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kip in 30 minuten gaar sappig én krokant.
Bereiding verse ingrediënten
Kook je quinoa zoals op de verpakking vermeld staat. Kook je verse bevroren edamame bonen gaar in 10 minuten en koel af onder koud water. Zo stop je het doorgaren. Snijd je mango, komkommer, paprika in blokjes en zet apart. Snij je bosui in dunne ringen en de rode kool fijn.
Eiwitrijke yoghurt saus
De eiwitrijke yoghurt saus maak je als volgt, in een kom voeg je 2 eetlepels 0% Griekse yoghurt toe. Pers een halve citroen uit en voeg deze toe aan de yoghurt. Voeg als laatst 2 eetlepels Sriracha saus toe en een snuf zout. Roer je yoghurtsaus goed door voor een mooie roze kleur. Zet apart.
Hou je niet van scherp eten vervang dan de Sriracha saus met bijvoorbeeld 1 theelepel paprikapoeder.
Maak je poke bowl met crispy chicken als volgt op:
Elk ingrediënt krijgt z’n eigen plek in de kom. Begin met de quinoa en werk verder door zoals op de foto. Snij je krokante kip in dunnen plakken en voeg deze toe boven op de andere ingrediënten. Verdeel je saus over je poke bowl met krokante kip en maak af met fijngesneden bosui. Eet smakelijk!
Crispy Chicken Poke Bowl tip:
- Koop een grootverpakking met kippendijen en bak alle kip in een keer krokant in de oven. Op deze manier heb je jouw eiwitrijke lunch of avond eten in een handomdraai gemaakt.
- Een andere manier voor krokante kip is eerst de kip garen op lage temperatuur zoals 160 graden en daarna de laatste 10 minuten krokant afbakken op bijvoorbeeld 190 tot 200 graden. Net hoe krachtig jouw oven is. Dit zorgt dat de kip sappig blijft en niet uitdroogt.
-
Stop je saus in een boterham zakje knip een punt af van het zakje. Nu heb je een spuitzak gemaakt. Spuit je saus zo mooi over je poke bowl.
Gek op Aziatische gerechten, probeer ook eens:
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 160 graden
-
Voeg de kippendijen toe aan een grote schaal
-
Meng je zout, peper, gerookte paprikapoeder, zoete paprikapoeder, Thijm, oregano, knoflookpoeder en gedroogde uienpoeder
-
Smeer hiermee je kippendijen in
-
Meng je in een aparte schaal de bloem en maisbloem
-
Dip je kip hierin zodat de bloem goed om je kip heen zit
-
Leg de kippendijen nu op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kip in 30 minuten gaar sappig én krokant
-
Kook je quinoa zoals op de verpakking vermeld staat
-
Kook je verse bevroren edamame bonen gaar in 10 minuten en koel af onder koud water
-
Snijd je mango, komkommer, paprika in blokjes en zet apart
-
Snij je bosui in dunne ringen en de rode kool fijn
-
In een kom voeg je 2 eetlepels 0% Griekse yoghurt toe
-
Pers een halve citroen uit en voeg deze toe aan de yoghurt
-
Voeg als laatst 2 eetlepels Sriracha saus toe en een snuf zout
-
Roer je yoghurtsaus goed door voor een mooie roze kleur
-
Elk ingrediënt krijgt z’n eigen plek in de kom
-
Begin met de quinoa en werk verder door zoals op de foto
-
Snij je krokante kip in dunnen plakken en voeg deze toe boven op de andere ingrediënten
-
Verdeel je saus over je poke bowl met krokante kip en maak af met fijngesneden bosui