Aan broodtaart of broodcake worden gekonfijte vruchten, amandelen en rozijnen toegevoegd

Dit recept voor Surinaamse broodtaart is een leuke manier om te leren hoe je een surinaams nagerecht kunt maken.

Het is een traditioneel recept voor Surinaamse broodtaart, zoals we dit in onze familie vaak bakken. Dit doen we ter gelegenheid van verjaardagen, feestdagen en andere speciale gebeurtenissen.

Deze heerlijke taart, ook wel Surinaamse taart genoemd, wordt gemaakt zonder slagroom. Slagroom doet het niet zo goed in het tropisch Surinaamse klimaat.

In Suriname wordt broodtaart of broodcake gemaakt van oud brood, ook wel surinaams brood genoemd.

Gekonfijte vruchten, amandelen en rozijnen worden toegevoegd met essence om de taart extra smaak te geven.

Als je oud brood hebt dat nog niet is beschimmeld, gooi het niet weg. Gebruik het in dit Surinaamse broodtaart recept of bak er wentelteefjes van.

Zo ben je duurzaam bezig en voorkom je voedselverspilling!

Surinaams broodtaart bakken in een Dutch Oven

Er zijn verschillende manieren om broodtaart te bakken, waaronder in een oven of in een Dutch oven.

Een Dutch oven is een gietijzeren pan met een deksel. Deze pan is geschikt om in te bakken, roosteren, braden en koken.

Het is een veelzijdig kookgerei dat je kunt gebruiken om verschillende soorten gerechten te maken, waaronder dus dit recept van Surinaamse broodtaart.

Bekijk ook dit smakelijke Surinaamse gerecht. Een ander lekker gerecht is Tjauw min

Bereidingswijze

Voorbereiding
  1. Wel de rozijnen 30 minuten in de rum. Haal de korsten van de sneetjes brood en breek het brood in kleine stukjes.
  2. Meng in een aparte schaal de boter, de suiker, de eieren en de vanille-essence tot een geheel. Voeg dit mengsel toe aan het brood. Roer alles goed door elkaar.
Bereiding
  1. Breng de melk aan de kook en voeg toe aan het broodmengsel. Meng goed door totdat het brood uit elkaar valt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de gewelde rozijnen, de gekonfijte vruchten en de helft van de kaneel toe. Meng goed en schep in een beboterd bakblik. Strooi de rest van de kaneel erover en bak in ongeveer 90 minuten in de oven goudbruin.

Laat een reactie achter