Foto: Smaakvol NH
De pompoensaus met olijven en spekjes is zo verrassend lekker!
Wil je eens wat anders eten dan tomatensaus bij je spaghetti? Probeer dan eens deze pompoensaus. Je maakt een pompoenpuree die je dunner of dikker kan maken door de saus verder in te laten koken.
Kook de saus in op laag vuur zodat het niet aanbrandt.
Ik bereid de pompoen in een pan, maar je kunt er ook voor kiezen om de pompoen in stukken te snijden en dan in de oven te garen.
Voor meer smaak gebruik je je zelf gemaakte bouillonblokjes in de smaak dat jij lekker vindt.
Meer informatie over: Pompoenpuree kruiden
Bereidingswijze
-
Schil de pompoen en snij in gelijke blokjes
-
Snij knoflook en ui fijn
-
Zet een soeppan op het vuur met wat olie of boter en bak je ui zachtjes
-
Voeg de pompoen toe aan de soeppan en bak de pompoen op rustig vuur
-
Voeg water toe zodat de pompoen onder staat en laat koken zonder deksel op de pan
-
Voeg de bouillonblokjes en de knoflook toe en roer goed door
-
Laat het vocht in de soeppan goed inkoken
-
Bak in tussen de spekjes in de pan en laat de spekjes op een papiertje uitlekken
-
Als de pompoen naar wens is en het vocht zoveel mogelijk verdampt blender je de saus tot gewenste dikte en structuur
-
Schep de pompoen saus in de pan waar de spekjes in zaten en warm door
-
Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de saus en roer door
-
Snij de Kalamata olijven klein naar wens en voeg ook toe aan de saus in de pan
-
Voeg wat verse basilicum en de olijven toe en roer door
-
Is de saus te dik dan voeg je een klein beetje water toe tot de gewenste dikte en laat zachtjes koken
-
Voeg nu de gebakken spekjes toe aan de saus en roer door
-
Proef de saus en voeg zout of peper toe naar wens
-
Kook de pasta zoals het op het pak vermeld staat
-
Giet de pasta af en schep op een bord waarna je de saus bovenop de paste legt en maak af met een takje basilicum, eet smakelijk!