Aubergine is een heerlijk product om gerechten mee te maken. Deze curry heb je in een handomdraai gemaakt.

Deze vegetarsiche aubergine curry met kokosmelk is naar het recept van Jamie Oliver.

Binnen 45 minuten maak je dit smaakvolle vegetarische aubergine gerecht.

De eerste keer dat Mieneke dit gerecht maakte, kon ze bijna niet meer stoppen met eten, zo heerlijk is dit vegetarische gerecht.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst. Tip: leg een houten lepel over de pan, zo kookt de rijst niet over
  2. Snijd de aubergine in blokjes
  3. Snijd de lente-ui in ringen
  4. Snijd de gemberwortel fijn
  5. Zet een koekenpan op laag vuur. Verhit wat olie en voeg dan de gember en uit toe. Bak dit kort en voeg dan de aubergine toe
  6. Voeg de kruiden toe en laat het geheel zacht stoven en roer af en toe door
  7. Voeg de kokosmelk, de tomaten en wat citroengras toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes stoven, tot de aubergine zacht is
  8. Snijd ondertussen de koriander en munt fijn
  9. Schep wat rijst en aubergine curry op de borden en strooi er wat koriander en munt overheen

Laat een reactie achter