Wraps zijn veelzijdige en eenvoudige gerechten om te maken als lunch of avondeten.

Deze heerlijk wrap met tonijn en Emmentaler kaas is super lekker. Net als alle andere recepten kun je ook met deze wrap variëren wat betreft ingrediënten.

Vul de wrap met bijvoorbeeld sla of rucola, of als je van crunch houdt voeg je walnoten toe. Maak hem hoe jij het lekker vindt.

Hoe vouw je een wrap?

Leuk hoor die recepten met wraps, maar hoe vouw je nu eigenlijk zo’n wrap met al die ingrediënten?

Om te beginnen; zorg dat je de juiste maat hebt, er zijn namelijk verschillende maten wraps. Ik gebruik vaak de wraps gemaakt van maïs i.p.v met bloem gemaakt. Nadat je de wraps in de oven hebt opgewarmd begin je met;

  • Stap 1: leg de ingrediënten in een horizontale streep net uit het midden op je wrap
  • Stap 2: vouw de korte kant van de wrap over de ingrediënten heen en trek de ingrediënten nu strak naar je toe
  • Stap 3: rol de wrap nu tot halverwege de andere kant van de wrap, druk de ingrediënten flink aan, wees niet bang 😉
  • Stap 4: vouw nu de linkerkant en de rechten kant van de wrap naar binnen en rol dicht

Je kunt er voor kiezen om een kant van de wrap open te houden of dichtrollen en de wrap diagonaal door te snijden.

Bereidingswijze

  1. Meng de yoghurt, azijn en mosterd in een kommetje met wat zout en peper
  2. Lek de tonijn uit
  3. Voeg de tonijn in de schaal en breek de tonijn uitklaar
  4. Voeg de yoghurt dressing toe en schep door
  5. Snij de lente-ui dun en voeg toe aan de tonijn (houd wat groene stukjes lente-ui over voor de garnering)
  6. Snij de selderij en wortel heel dun en voeg toe
  7. Schep alles goed door
  8. Verwarm de oven op 200 graden
  9. Snijd de tomaatjes in dunne plakjes en zet apart
  10. Rasp de emmentaler kaas
Opmaken van de wrap
  1. Vul de wrap met de geraspte kaas en leg in de oven totdat de kaas gesmolten is
  2. Haal de wrap uit de oven en smeer op de helft van de wrap de tonijn Leg er de tomaatjes op en besprenkel de lente-ui (Je kunt er ook rucola op doe voor een beetje pit als Sriracha saus te heet is)
  3. Vouw de wrap zoals boven beschreven staat en eet smakelijk!

Laat een reactie achter