Foto: Smaakvol NH
Zeebaars uit de oven is een eenvoudig gerecht. Maak het met frieten of eet er heerlijke groenten bij.
Zeebaars uit de oven met groenten en aardappelen. Veel mensen denken dat het moeilijk is om een hele vis te bereiden. Maar dat valt echt mee.
Laat de visboer de zeebaars voor je schoonmaken, dan hoef je hem thuis alleen maar even onder de kraan af te spoelen en droog te deppen met keuken papier.
Volg dit recept, dan kom je er achter hoe makkelijk het is om zeebaars uit de oven te maken.
Je kunt er ook voor kiezen om een eenpansgerecht te maken. Voeg dan stap voor stap de ingrediënten toe zodat je het gerecht in z’n geheel presenteert.
Bereidingswijze
Zeebaars
-
Verwarm de oven voor op 185 graden
-
Bestrooi de vis met peper en zout
-
Stop, met een eetlepel, de helft van de boter in de buikwand van de zeebaars
-
Smeer de andere helft over de zeebaars heen
-
Gaar de vis in ongeveer 11 minuten
Aardappelpartjes
-
Meng in een schaal 150 gram Rozeval aardappelpartjes, 2 el cajun kruiden, 2 el kerrie ‘massala’ en 5 el olijfolie
-
Leg de gemarineerde aardappelpartjes op de braadslede
-
Bak de aardappelpartjes af in ongeveer 10 tot 15 minuten
Geglaceerde groentes
-
Zet een kookpan met ruim water op het vuur
-
Schil en snijd de bospeen
-
Dop en snijd de sperziebonen
-
Snijd de broccoli
-
Kook de groentes voor in ongeveer 3 tot 4 minuten
-
Zet een steelpan op middelhoog vuur en smelt hier wat roomboter in
-
Voeg de groentes hier aan toe en warm ze rustig op
-
Breng de groentes op smaak met wat peper en zout
Yoghurtsaus
-
Meng de yoghurt, mosterd en mayonaise
-
Pel en pers de knoflook
-
Snijd de bieslook klein
-
Meng alles door elkaar en breng de saus op smaak met peper en zout
-
Leg alles mooi op een bord en serveer