Dit bakplaat gerecht is een vegetarisch maar smaakvol gerecht met paprika en feta uit de oven.

Dit eenpansgerecht met paprika, broccoli, champignons, tomaatjes, feta en honing uit de oven is een makkelijk en lekker gerecht uit de oven.

Bij een eenpansgerecht bereid je alle ingrediënten in één pan. Dit gerecht bakplaat gerechten valt ook onder eenpansgerechten.

Ik bouw het gerecht op door ingrediënten eventueel later toe te voegen vanwege de verschillende gaarheid van producten. Zo voeg je de walnoten en honing toe als het ovengerecht op tafel staat.

Dit recept is vegetarisch maar je kunt er ook deze kip uit de tajine bij serveren.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden en zet een ovenschaal of bakplaat klaar. Ik gebruik een bakplaat waarin ik aluminiumfolie plaats. Zo blijft de bakplaat schoon
  2. Snijd de puntpaprika in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Plaats de puntpaprika op de bakplaat / ovenschaal. Zorg dat ze zo liggen als op de foto. Besprenkel olijfolie over de paprika’s en bestrooi met zout en peper
  3. Plaats de ovenschaal / bakplaat met de paprika’s in de voorverwarmde oven en zet de timer op 10 minuten
  4. Snijd intussen de kastanjechampignons in vieren en de broccoli in roosjes. Snijd de stam van de broccoli ook op want dit kun je ook gewoon eten
  5. Plaats de champignons en broccoli in een diepe schaal, besprenkel ruim met olijfolie en zout en peper. Schep de groenten om
  6. Haal de puntpaprika’s na 10 minuten uit de oven. Verdeel de champignons en broccoli rondom de paprika’s. Leg de tomaatjes en knoflook er bij en verkruimel de feta over de paprika’s
  7. Plaats de ovenschaal / bakplaat weer terug in de oven en zet de timer op 15 minuten
  8. Haal na 15 minuten de bakplaat / ovenschaal uit de oven en plaats deze op een onderzetter op de eettafel
  9. Verkruimel de walnoten en verdeel een mooie hoeveelheid honing over het gerecht, eet smakelijk

Laat een reactie achter