Foto: Smaakvol NH
Deze stampot is een knipoog naar de Indonesische 'Nasi goreng".
In 2015 werd Michel Rekers wereldkampioen met zijn stamppot goreng met zoetzure saus, ananas, chips van gebakken banaan en met spitskool gevulde wontons’. Een hele mond vol, maar niet voor niets het winnende recept!
Deze stampot is gemaakt met ‘nasi goreng’ in gedachten. Met nasi smaken heeft Michel een stamppot ontwikkeld.
Stamppot maken kun je wel aan Michel overlaten. Michel werd ook voor een tweede keer wereldkampioen, toen met de ‘Griekse tapas met kofte van stamppot rucola, geserveerd met tzatziki’.
Ik kan je vertellen, deze gerechten zijn om je vingers erbij op te eten!
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en zet ze met water op het vuur en kook ze gaar
-
Snijd ondertussen je knoflook fijn, en je sjalot, prei, paprika, paksoi in het juiste formaat
-
Doe olijfolie in de koekenpan en zet de knoflook met de sjalot aan tot de sjalot glazig zijn
-
Voeg dan je prei, paksoi toe en wok het even, voeg dan paprika en bamboe toe
-
Voeg nu alle gedroogde kruiden toe en wok alles weer even door
-
Voeg nu de taugé toe, wok even door en haal het van het vuur
-
Giet je gare aardappelen af en stamp tot puree met de stamppot stamper, voeg nu je gewokte groenten en kruiden toe en roer alles luchtig door
-
Voeg een klontje boter toe en melk naar stamppot dikte
-
Maak op smaak met peper en zout
-
Maak je zoet zure saus en houd op laag pitje warm
-
Frituur je garnalen tot goud bruin en laat uitlekken
-
Maak de borden op door een bolletje stamppot midden op het bord te maken. Voeg de chips boven op en de garnalen er omheen. Maak af met zoet zure saus