Wat is dat toch met het vinden van een cadeau voor mannen? Het lijkt wel alsof wij mannen nooit wat nodig denken te hebben of willen. Ik herken mijzelf hier zeker in.

Vrouwen daarentegen kunnen vaak niet wachten om erop uit te gaan of uren online te shoppen en zich lekker verwennen.

Als het gaat om het kopen van een cadeau voor mannen, zijn wij de moeilijkste mensen om een leuk cadeau voor te kopen. Maar zoek niet verder, want in dit artikel vind jij een leuk cadeau waar je man, vader, opa of zoon echt blij mee zal zijn.

Kerstmis is het vaak het moment voor het geven van een luxe artikel, maar vraag jezelf en je man of vader eens wat hij nu eigenlijk echt voor cadeau wil of denkt nodig te hebben.

En dat zelfde probleem van het vinden van een cadeau zie je ook vaak terug tijdens een valentijnscadeau voor mannen. De onderstaande lijst met cadeau ideeën voor mannen is uiterst geschikt voor mannen die gek zijn op eten drinken of koken.

Uit onderzoek van Goodman & Lim komt naar voren dat de krijger blijer wordt van een belevenis dan een lux cadeau. Kies dus voor de gezamenlijke wijnproeverij in plaats van die wijnkoeler.

Waar maak je een man blij mee cadeau?

Heel simpel, als duidelijk is wat een man graag wilt hebben, koop dat cadeau dan ook voor hem. Mensen denken vaak dat ze uber creatief moeten zijn en zelf een cadeau moeten bedenken.

Maar waarom jezelf het zo moeilijk maken? Mannen zijn juist blij met cadeaus van de lijst die ze je wellicht gegeven hebben. Dus ga dan niet zelf bedenken.

Cadeau inspiratie mannen

Hieronder heb ik een lijst gemaakt met cadeau inspiratie voor mannen. Sommige zijn groot en sommige zijn klein, maar allemaal hebben ze functie, en belevenis omtrent eten, drinken en koken. Genoeg cadeausuggesties om jouw man, vader, opa of zoon blij mee te maken.

Uiteindelijk gaat het om een blije man 😉

Wijn cadeau voor mannen

Mooie originele wijn met een verhaal

Het cadeau voor mannen die wijnliefhebber zijn én een goed verhaal kunnen waarderen. Jeffrey is vinoloog, sommelier en eigenaar van wijntjeproeven. Wat Wijntjeproeven zo leuk maakt, is dat Jeffrey persoonlijk 70 soorten wijnen selecteert en er dus ook alles over kan vertellen. Het is fantastisch wanneer je zoveel kennis hebt en dit vol enthousiasme kunt delen. Daarnaast bezit de familie ook eigen wijngaarden in de Bourgognestreek, in de Macônnais waar ze een Gites verhuren.

Stadswandeling Hoorn

Stadswandeling in Hoorn

Ik ben er gek van, de stad Hoorn. Gelegen aan het IJselmeer en uitermate geschikt om te shoppen maar nog leuker om een stadswandeling te maken. Hoorn is een VOC stad met talloze verhalen, prachtige monumentale panden en een haven. In het midden van de stad, aan het kerkplein vind je Haai2Go. Een winkel waar je alles kunt krijgen om mee te nemen en tijdens de stadswandeling te nuttigen.

Buiten koken idee cadeau voor mannen

Buiten koken cadeau voor mannen

Is jouw man of vader gek op het stoken van een fikkie? Dan is buiten koken helemaal wat voor hem. Buitenkoken, Wellness & Fikkie stoken begint namelijk bij het Vuur LAB. Hier hebben ze alle producten en materialen die een man nodig heeft om buiten heerlijk te koken ook. Maar ook de vrouwen komen hier goed weg want er zijn prachtige kleden, kussens en andere styling producten te vinden.

Cadeau voor mannen wijnproeverij thuis organiseren

Wijnproeverij thuis organiseren

Een wijnproeverij thuis organiseren is echt een cadeau voor mannen. Verras hem een compleet verzorgde wijnproeverij aan de hand van deze uitleg. Inclusief gratis wijnproeverij scorekaart. Hier scoor je zeker punten mee en jij als gever kan ook meegenieten. Als je Jeffrey van het eerste idee uitnodigt als sommelier weet je zeker dat je verassing compleet is.

kersen uit de Beemster

Streekproducten uit Noord-Holland

Stap met een groep vrienden op de fiets en ga langs bij stalletjes langs de weg en boerderijwinkels. Maak een boodschappenlijstje waarmee je bij thuiskomst de keuken induikt en met z’n allen een heerlijk diner, lunch of borrelplank maakt. Een cadeau voor mannen die van mooie producten houden. In de bedrijvengids staan allemaal bedrijven die dicht bij elkaar in de buurt liggen waarmee je een mooie route kunt samenstellen.

Bestek en servies uit Kookwinkel Wormerveer

Prachtig kookgerei

Is je vader of man gek op koken? Dan weet ik zeker dat hij niet meer weg te slaan is uit K’OOK, dé kookwinkel in Wormerveer. Hier vind de hobby-kok alles wat hij nodig heeft én meer! Laat je alles uitleggen en demonstreren door de dames van K’OOK. Ook leuk is om samen met wat vrienden een kookles te volgen of een demonstratie bij te wonen in de winkel.

Kookles voor mannen cadeau idee

Kook workshop cadeau voor mannen

Wel willen maar niet zo goed weten waar te beginnen met koken? Of wel de kennis maar wil jouw jarige job meer ervaring opdoen in de keuken, dan biedt een bezoek brengen aan Kookstudio Alkmaar de uitkomst. Hier vertelt en kook je samen met Stefan Blok
Heerlijk gerechten en laat hij zien hoe de keuken werkt.

Abonnement op biologisch duurzame voeding

Abonnement biologische voeding

Wil je gezonder gaan leven en de boeren steunen? Dan is een biologisch groentepakket met verse producten het verjaardagscadeau voor je man. De Almershof levert deze producten bij je aan de deur. Bestel eenvoudig jouw pakket op de website en steun de lokale boeren en je eet ook nog eens gezond. Met de recepturen op de website maak je de mooiste gerechten.

Laat een reactie achter