Het strand van Heemskerk aan het Noordhollands Duinreservaat is een absolute aanrader.

Het rustige strand ligt aan een prachtige natuurlijke omgeving.

In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt voor een ontspannen dagje uit op het strand van Heemskerk.

Strand Heemskerk

Het strand van Heemskerk is enkel te bereiken per fiets of te voet via het duingebied. Dit zorgt voor een betrekkelijk rustige omgeving waar je kunt genieten van de zon, zee en het strand.

Op het strand tref je Strandpaviljoen de Vrijheit aan, waar je heerlijk kunt eten en drinken. In de zomermaanden kun je hier parasols, strandbedden, strandstoelen en windschermen huren.

Let op de vlaggen van de Reddingsbrigade en informeer jezelf over wat te doen als je in een mui terecht komt. In 2022 werd het strand van Heemskerk uitgeroepen tot het schoonste strand van Noord-Holland!

Informatie over: welke strand gerechten meenemen

Duinen

Het strand van Heemskerk bevindt zich in het Noordhollands Duinreservaat, een prachtig natuurgebied met uitgestrekte duingebieden.

Om toegang te krijgen tot het gebied, dien je een duinkaart te hebben als je 18 jaar of ouder bent.

Dit geeft niet alleen toegang tot het gebied, je steunt ook de PWN, die verantwoordelijk is voor het behoud van het duingebied en de levering van schoon drinkwater.

Het duinlandschap bij strand Heemskerk wordt gekenmerkt door enorme valleien en paraboolduinen van wel 1,5 km, die de grootste van Europa zijn.

Heemskerk duinen en strand

Meer informatie over: Uitjes in Noord-Holland

Bosgebied

Aan de rand van de duinen vind je het bosgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn diverse routes en wandel- en fietsknooppunten beschikbaar.

In dit gebied tref je grazende Schotse Hooglanders en schapen aan. De begrazingsgebieden zijn omheind en de wandel- en fietspaden zijn voorzien van veeroosters.

Ook aan de rand van het bosgebied, grenzend aan de duinen, ligt Gasterij Kruisberg met een groot terras.

Hier kun je genieten van een kopje koffie met appeltaart, een broodje, een pannenkoek of een heerlijke Highlander-burger.

Stalletjes langs de weg

In en rondom Heemskerk vind je tal van producenten van streekproducten. Hier kun je bij de zogenaamde ‘stalletjes langs de weg‘ de producten kopen en genieten van echte Noord-Hollandse producten.

Bereikbaarheid

Het strand van Heemskerk is enkel te bereiken per fiets of te voet via het Noord-Hollands duingebied. Vanaf de parkeerplaats in Heemskerk is het ongeveer 4 kilometer fietsen of wandelen naar het strand.

Alkmaar ligt op z’n een 17 kilometer afstand van Heemskerk. In deze Noord-Hollandse kaasstad vind je genoeg te doen. In dit artikel vertellen we je meer over wat te doen in Alkmaar.

Heemskerk strand parkeren

Bij de ingang van het natuurgebied zijn parkeerterreinen van de PWN beschikbaar waar je kunt parkeren. Vanaf daar kun je via het strand het paviljoen bereiken.

De dichtstbijzijnde opgangen met parkeermogelijkheid zijn Castricum aan Zee en Wijk aan Zee.

Stranden in de buurt van Heemskerk

Naast Wijk aan Zee en Castricum vind je de prachtige Noord-Hollandse stranden en dorpen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee.

Het mooie is dat deze stranden en gebieden met elkaar verbonden liggen door de mooiste duinen en bossen. Daarnaast heeft Egmond aan Zee meerdere unieke strandpaviljoens.

Conclusie

Het familie-strand van Heemskerk in het Noordhollands Duinreservaat is een echte aanrader voor wie op zoek is naar rust, natuur en ontspanning. Het strand is alleen toegankelijk per fiets of te voet en biedt een prachtig uitzicht op de omringende duinen en bosgebieden. Bovendien kun je genieten van heerlijk eten en drinken bij Strandpaviljoen de Vrijheit en bijdragen aan het behoud van het duingebied met een duinkaart.

Laat een reactie achter