Citytrip Londen, de stad waar je eerst rechts kijkt, koekjes in je thee met melk dipt, ontzettend beleefd bent en de leukste eettentjes hebt!

In de serie Smaakvol Op Reis – Londen, ga ik als foodie en au pair de leukste eettentjes in Londen langs en vertel ik je alles wat je gedaan moet hebben tijdens jouw citytrip Londen. We beginnen de reis bij het koffietentje ‘Jacob The Angel’ in de populaire wijk Covent Garden.

Naast het metrostation Covent Garden bevindt zich de straat Neal Street. Wandel langs Neal Street en bezoek daar alle fancy winkeltjes. Vergeet vooral niet af te slaan bij Short Gardens om vervolgens Neal’s Yard te vinden, een sprookjesachtig, verscholen binnenplaats vol lampjes.

Bezoek hier onder andere de originele Neal’s Yard Dairy voor heerlijke kazen en Neal’s Yard Remedies voor organic skincare.

Bekijk ook The Locals in Chelsea

Jacob The Angel entree
Jacob The Angel koekjes
Jacob The Angel

Het kleine cafeetje ‘Jacob the Angel’, met slechts 10 zitplaatsen, loop je niet zomaar voorbij. Het is een uniek koffiezaakje met bakkerij en take away opties. Alles wordt elke ochtend met lokale ingrediënten gemaakt, van brood tot cake, gebak, broodjes en salades.

Het verhaal achter de naam begint bij de plek Angel Inn. Hier opende Jacob, afkomstig uit het Midden-Oosten, in 1651 de allereerste koffieshop in Engeland.

Een toonbank gevuld met lekkers, wanden met gevulde weckpotten en een vrolijke Italiaanse man met snor toveren een glimlach op je gezicht.

‘Jacob the Angel’ is beroemd om zijn heerlijke kokos meringue taart. Een bijzonder taartje met een frisse romige kokosvulling, knapperig deeg en afgetopt met een prachtige toef meringue.

Naast dit lekkere taartje vind je er onder andere ook tahini madeleines, brownies, croissantjes, bananenbrood en chocoladetaart. Oh, en koffie natuurlijk!

Vind Jacob the Angel op 16A Neal’s Yard, WC2H 9DP.

Laat een reactie achter