Een ovenschotel met gehakt, paprika en tomaat, afgedekt met een laag rauwe andijvie stamppot en spekjes.

Andijvie uit de oven en dan nog eens met pittig gehakt, lekker met zo een krokant korstje op de bovenkant 🙂 Wie is er niet gek op!

Stel je voor dat je de andijviestamppot niet op krijgt, dan is dit een gerecht dat je de volgende dag goed op kunt warmen.

De ovenschotel wordt bereid met gehakt, paprika en tomaat en afgedekt met een laag rauwe andijvie stamppot en spekjes.

Andijvie is niet alleen lekker in een stamppot maar ook erg goed als een soep met spekjes én rookworst.

Bereidingswijze

  1. Doe de aardappels in een pan met kokend water en kook ze in ongeveer een kwartier gaar
  2. Bak de spekjes uit in een beetje olie. En zet apart
  3. Bak de knoflook met de chili vlokken in wat olie en bak hierin het gehakt rul
  4. Voeg de paprika, het gerookte paprika poeder en het blikje tomaten puree toe samen met een scheutje water en wat zout en peper
  5. Verwarm ondertussen de oven op 220 graden
  6. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stampt ze samen met wat boter en wat melk
  7. Klop het geheel luchtig met eventueel nog wat melk met de handmixer en breng op smaak met zout en peper
  8. Roer de andijvie erdoor en laat dit nog even slinken in de hete puree
  9. Roer de spekjes erdoor
  10. Vul de ovenschaal met het gehaktmengsel en smeer het glad met een lepel
  11. Verdeel hierover de stamppot en smeer ook dit weer glad, strooi de kaas er op en bak af in de oven tot de kaas gesmolten is en de schotel licht bruin gaat kleuren. Ongeveer 15 minuten

Laat een reactie achter