Andijvie eet je meestal als een stamppot maar is ook erg lekker om in een ovenschotel te verwerken.

Deze ovenschotel heb ik gemaakt met andijvie dat ik over had van de vorige dag. Je kunt de andijviestamppot natuurlijk ook gewoon maken om te verwerken in deze ovenschotel. Gebruik dan dit recept van andijviestamppot op z’n Italiaans.

Meer andijvie ovenschotel, bekijk Andijviestamppot uit de oven met pittig gehakt.

Bereidingswijze

Speklapjes
  1. Bak de speklapjes gaar
  2. Laat de speklapjes afgedekt rusten
Oven
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
Bereiding
  1. Vet de ovenschaal in met boter of olie
  2. Schep de (restjes) andijviestamppot in de ovenschaal en verdeel over de schaal
  3. Verdeel de (restjes) rauwe andijvie over de ovenschaal
  4. Verdeel de twee soorten kaas over de rauwe andijvie
  5. Dek daarna met het resterende deel van de stamppot de schaal af
  6. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak deze 10 minuten
  7. Haal de ovenschaal uit de oven
  8. Snijd de speklapjes in stukjes
  9. Verdeel de speklapjes over de ovenschaal
  10. Plaats terug in de oven en bak nogmaals 5 minuten in de oven
  11. Schep de borden op en eet smakelijk

Laat een reactie achter