Bleekselderij sap recept voor de slowjuicer of de blender, een voedzaam, vers en lekkere juice om je dag mee te beginnen.

Een eenvoudig bleekselderij sap recept dat voedzaam, vers en lekker is. Maak de selderij juice in een sapcentrifuge of blender. Verse bleekselderij sap is een voedzame drank die je ’s ochtends of op elk moment van de dag kunt drinken.

Drink het voor de extra vezels en antioxidanten én voor een gezond voedingspatroon die kunnen bijdragen aan de algehele gezondheid.

Anthony William heeft het drinken van selderijsap populair gemaakt door de podcast en boeken van Medical Medium.

Hij heeft in dit boek bleekselderijsap aandacht gegeven en zegt dat bleekselderij sap mensen helpt bij gewichtsverlies, de spijsvertering in balans brengen en meer energie krijgen.

In dit blog meer over de voordelen, bleekselderij sap recept, en hoe lang je deze selderij juice kunt bewaren.

Voordelen bleekselderij sap

Selderij zit, net als rode bieten, van nature boordevol natuurlijk natrium en antioxidanten. Selderij- en selderijzaden, ook bekend als Apium graveolens, worden al eeuwenlang traditioneel gebruikt in de traditionele geneeskunde om te helpen bij verschillende aandoeningen.

De voordelen zou je kunnen krijgen door elke dag een bos selderij te persen en dit elke ochtend op een lege maag drinken. Daarna wacht je een kwartier totdat je gaat eten.

Er is aardig wat wetenschappelijk bewijs dat de voordelen aantoont van het eten van selderij, waaronder tegen hoge cholesterol, de ziekte van Parkinson, onvruchtbaarheid en kanker.

Ondanks dat er niet specifiek onderzoek is gedaan naar het drinken van selderijsap, lijkt de wetenschap het erover eens te zijn dat selderij gezond is om te eten. Selderij is een bron van vitamine C en vitamine K, plus antioxidanten die vrije radicalen kunnen bestrijden. Zowel bleekselderij als de bladeren van de plant hebben ontstekingsremmende eigenschappen.

Opgeblazen gevoel en spijsvertering

Er zijn genoeg beweringen dat het drinken van selderijsap een opgeblazen gevoel kan helpen verminderen en de spijsvertering kan helpen. Het hangt per persoon af en wat je spijsverteringsstelsel gewend is.

Dit sap kan helpen bij de spijsvertering, een opgeblazen gevoel en ontgifting, maar het hangt een beetje af van wat je gewend bent en dus in welke gezondheidstoestand je darmen zich bevinden wanneer je begint.

Twijfel je of heb je vragen, raadpleeg altijd eerst een arts of voedingsspecialist.

Is je spijsvertering in orde dan kan dit bijdragen aan gezond gewichtsverlies.

Hoe maak je bleekselderij sap

Dit bleekselderij sap recept wordt gemaakt met, jawel, stengels bleekselderij! Ik heb altijd wel een bos in de koelkast; bleekselderij gebruik ik vaak in salades en staat op mijn lijst van gezonde tussendoortjes. Je hebt ongeveer één bos bleekselderij nodig om een ​​batch selderijsap te maken.

Om de smaak van het sap in balans te brengen gebruik ik vers gepelde limoen.

Ingrediënten voor de selderij sap zijn:

 • Bleekselderij
 • Limoen

Bleekselderij met limoen

Selderij juice tips

Bleekselderijsap maken is super makkelijk! Je hebt alleen stengels bleekselderij en een sapcentrifuge nodig. Of, als je een blender hebt, kun je hiermee ook vers sap maken, maar dan kun je het door een kaasdoek zeven.

Als optie gebruik ik ook graag wat vers gepelde limoen. Het geeft extra smaak, pit en brengt alles een beetje meer in balans. Gebruik je liever appel als smaakmaker dat kan natuurlijk ook.

Gebruik voor het recept van Anthony, schrijver van Medical Medium, puur 100% bleekselderij. Voeg verder niets anders toe.

Bleekselderij sap maken met een juicer

 1. Pak twee bosjes bleekselderij en snij de onderkant en de bruin geworden bovenkant van de stelen af.
 2. Was de stelen voorzichtig in een vergiet.
 3. Voer de bleekselderij door de vultrechter van je sapcentrifuge.
 4. Serveer het sap direct en bewaar eventuele restjes sap in een goed afgesloten pot in de koelkast.

Bleekselderij sap maken met een blender

 1. Pak twee bosjes bleekselderij en snij de onderkant en de bruin geworden bovenkant van de stelen af.
 2. Was ze voorzichtig in een vergiet.
 3. Snijd de stengels bleekselderij in drieën en plaats ze in de kom van je blender.
 4. Voeg 1/2 kopje water toe en doe de deksel erop. Mix tot een gladde massa.
 5. Plaats een schone kaasdoek over de mond van een kan en giet de gemengde bleekselderij door de kaasdoek. Gebruik je handen om het selderijsap door de zak te persen.

Selderijsap tips

 • Elk lichaam reageert anders op selderij sap. Begin daarom met kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld met één glas en bouw dit uit.
 • Je kunt meerdere porties bleekselderij sap klaar maken maar ik zou proberen het binnen 48 uur na het maken ervan te consumeren. Zo blijven de voedingswaarde het hoogst. Bewaar het in een goed afgesloten pot in de koelkast.
 • Wel zin in de voordelen van bleekselderij juice maar niet in de smaak ervan? Voeg dan wat appel of limoen toe.
 • Omdat bleekselderij op je spijsvertering werkt kunnen sommige mensen last krijgen van diaree. Heb jij hier ook last van, drink dan minder sap en bouw dit langzaam op.
 • Gooi de pulp van de selderij dat je overhoud niet weg maar gebruik het in groentesoep of als basis voor pastasaus.
 • Bleekselderij kun je ook in je smoothies gebruiken.

Bereidingswijze

Sapcentrifuge
 1. Bereid de bleekselderij voor op het maken van sap door de onderkant en bovenkant van de stelen van beide trossen af ​​te snijden.
 2. Doe de stengels bleekselderij in een vergiet in je gootsteen. Was de bleekselderij en dep hem droog.
 3. Laat de bleekselderij en limoen door de vultrechter van de sapcentrifuge lopen (zie onderstaande instructies voor de blender).
 4. Serveer het sap direct of bewaar de restjes in een luchtdichte pot in de koelkast. Na het persen binnen 3 dagen consumeren.
Blender
 1. Om bleekselderijsap te maken met een blender, heb je een kaasdoek of een fijnmazige zeef nodig om het vruchtvlees eruit te persen.
 2. Om het sap in een blender te maken, voegt je de stengels bleekselderij in porties toe aan je blender.
 3. Voeg 125 ml water toe om de blender op gang te helpen. Gebruik je stamper om de stengels bleekselderij in het mes te duwen. Blijf de bleekselderij toevoegen totdat je alles hebt gemengd.
 4. Giet vervolgens de gemengde bleekselderij door de kaasdoek of zeef, zodat het vruchtvlees uit het sap wordt verwijderd. Serveer onmiddellijk. Bewaar het vruchtvlees voor in de soep of spaghettisaus.

Laat een reactie achter