Bleekselderij sap recept voor de slowjuicer of de blender, een voedzaam, vers en lekkere juice om je dag mee te beginnen.

Dit eenvoudige bleekselderij sap recept is niet alleen voedzaam en verfrissend, maar ook verrassend makkelijk te maken.

Bleekselderij sap maken is meer dan alleen een trend; het is een gezonde gewoonte die door velen wordt omarmd.

Of je nu een sapcentrifuge of blender gebruikt, seldersap maken is zo gedaan!

Bereidingswijze: Eenvoudig en snel

Voor het maken van bleekselderij sap, heb je alleen stengels bleekselderij en een sapcentrifuge of blender nodig. Voor meer smaak, kun je bijvoorbeeld verse limoensap toevoegen.

Het proces van bleekselderijsap maken is eenvoudig:

 1. Snijd de onderkant en eventueel bruin geworden bovenkant van de bleekselderijstengels af.
 2. Was de stelen grondig.
 3. Voer de stengels door de sapcentrifuge of blend ze met een beetje water, en zeef het daarna eventueel door een kaasdoek.

Ingrediënten voor de selderij sap zijn:

 • Bleekselderij
 • Limoen

Bleekselderij met limoen

Voordelen bleekselderij sap

Het drinken van bleekselderijsap kan een positieve impact hebben op je gezondheid. Dit sap, rijk aan vezels en antioxidanten, is ideaal voor een gezond voedingspatroon en kan bijdragen aan je algehele gezondheid.

Selderij juice tips

Bij het selderij sap recept kun je variëren met ingrediënten zoals appel of ananas voor een unieke smaak. Begin met kleine hoeveelheden om te zien hoe je lichaam reageert en voer het langzaam op. Seldersap recept variaties kunnen een aangename afwisseling bieden.

Bleekselderij sap maken met een juicer

Juicer machine
Met de juicer drink je alleen het sap en geen pulp.
 1. Pak twee bosjes bleekselderij en snij de onderkant en de bruin geworden bovenkant van de stelen af.
 2. Was de stelen voorzichtig in een vergiet.
 3. Voer de bleekselderij door de vultrechter van je sapcentrifuge.
 4. Serveer het sap direct en bewaar eventuele restjes sap in een goed afgesloten pot in de koelkast.

Bleekselderij sap maken met een blender

Blender machine
Met een blender maak je sapjes met pulp.
 1. Pak twee bosjes bleekselderij en snij de onderkant en de bruin geworden bovenkant van de stelen af.
 2. Was ze voorzichtig in een vergiet.
 3. Snijd de stengels bleekselderij in drieën en plaats ze in de kom van je blender.
 4. Voeg 1/2 kopje water toe en doe de deksel erop. Mix tot een gladde massa.
 5. Plaats een schone kaasdoek over de mond van een kan en giet de gemengde bleekselderij door de kaasdoek. Gebruik je handen om het selderijsap door de zak te persen.

Selderij sap recept tips

 • Elk lichaam reageert anders op selderij sap. Begin daarom met kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld met één glas en bouw dit uit.
 • Je kunt meerdere porties bleekselderij sap klaar maken maar ik zou proberen het binnen 48 uur na het maken ervan te consumeren. Zo blijven de voedingswaarde het hoogst. Bewaar het in een goed afgesloten pot in de koelkast.
 • Wel zin in de voordelen van bleekselderij juice maar niet in de smaak ervan? Voeg dan wat appel of limoen toe.
 • Omdat bleekselderij op je spijsvertering werkt kunnen sommige mensen last krijgen van diaree. Heb jij hier ook last van, drink dan minder sap en bouw dit langzaam op.
 • Gooi de pulp van de selderij dat je overhoud niet weg maar gebruik het in groentesoep of als basis voor pastasaus.
 • Bleekselderij kun je ook in je smoothies gebruiken.
 • Anthony William, bekend van de Medical Medium podcast en boeken, heeft het selderij sap populair gemaakt door zijn nadruk op de gezondheidsvoordelen.

Conclusie

Selderijsap maken draagt niet alleen bij aan een gezondere levensstijl, maar ook een kans om creatief te zijn in de keuken. Met dit bleekselderij sap recept heb je een eenvoudige en smakelijke manier om je dag te beginnen. Of je nu kiest voor de blender of Juicer, experimenteert met verschillende ingrediënten, elk glas bleekselderij sap dat je maakt, is een stap in de goede richting wat gezondheid betreft.

Deel je ervaringen met seldersap maken met vrienden en familie en inspireer anderen om ook gezonde keuzes te maken. Heb jij een eigen celery juice, laat het hieronder weten in een reactie!

Bereidingswijze

Sapcentrifuge
 1. Bereid de bleekselderij voor op het maken van sap door de onderkant en bovenkant van de stelen van beide trossen af ​​te snijden.
 2. Doe de stengels bleekselderij in een vergiet in je gootsteen. Was de bleekselderij en dep hem droog.
 3. Laat de bleekselderij en limoen door de vultrechter van de sapcentrifuge lopen (zie onderstaande instructies voor de blender).
 4. Serveer het sap direct of bewaar de restjes in een luchtdichte pot in de koelkast. Na het persen binnen 3 dagen consumeren.
Blender
 1. Om bleekselderijsap te maken met een blender, heb je een kaasdoek of een fijnmazige zeef nodig om het vruchtvlees eruit te persen.
 2. Om het sap in een blender te maken, voegt je de stengels bleekselderij in porties toe aan je blender.
 3. Voeg 125 ml water toe om de blender op gang te helpen. Gebruik je stamper om de stengels bleekselderij in het mes te duwen. Blijf de bleekselderij toevoegen totdat je alles hebt gemengd.
 4. Giet vervolgens de gemengde bleekselderij door de kaasdoek of zeef, zodat het vruchtvlees uit het sap wordt verwijderd. Serveer onmiddellijk. Bewaar het vruchtvlees voor in de soep of spaghettisaus.

Laat een reactie achter