Deze smoothie, gemaakt met peer, appel en kokoswater, zorgt dat je gehydrateerd blijft en geneest op een gezonde manier een kater.

Hangover smoothie of te wel smoothie tegen een kater. Helpen smoothies tegen een kater?

Smoothies kunnen vocht en elektrolyten leveren. Elektrolyten zijn o.a. natrium, kalium, magnesium en helpen bij het bestrijden van uitdroging. Want uitdroging zorgt dat je hoofdpijn krijgt en een droge mond.

Deze hangover smoothie, afhankelijk van wanneer jij je bed uitkomt natuurlijk, is een gezonde en lekkere variant van een ontbijt smoothie.

Wat veroorzaakt een kater?

Uitdroging, slecht slapen, verlies van voedingsstoffen en ontstekingen zijn enkele factoren die een kater kunnen veroorzaken. Om over je kater heen te komen, moet je de voedingsstoffen drinken die je hydrateren. Of te wel vocht inbrengen.

Het drinken van een goede hoeveelheid water en het eten van het juiste voedsel zal je helpen om de symptomen van een kater gedurende de dag kwijt te raken. Ingrediënten met veel antioxidanten en rijk aan vitamines en mineralen helpen je hierbij.

Wat moet ik drinken na een kater?

Water is het eerste dat je moet drinken na een zware nacht drinken. Maar er zijn nog een paar opties die je kunnen helpen bij het hydrateren:

– Kokoswater zit vol elektrolyten en goed voor hydratatie;
– Gemberthee kan helpen bij misselijkheid;
– Kefir bezit probiotica en helpen je bij een ​​gezonde darm na te veel drinken;
– Appel, peer, mandarijn, ananas en sinaasappelsap, vitamine C helpt je lichaam om sneller te ontgiften.

Ga geen glazen versgeperste sappen drinken, deze zitten vol suikers. Gebruik het fruit helemaal zodat je de vezels ook binnen krijgt.

Waarom is water drinken zo belangrijk?

Hoe maak je hangover smoothie

Dit is een super eenvoudig smoothie recept met 6 ingrediënten:

Voeg alle ingrediënten toe aan een blender, schil de mandarijn wel eerst en verwijder de klokhuizen van je appel en peer, of niet 😉 Voeg ijs toe voor een dikkere smoothie. Blend voor 1 minuut en serveer direct. Drink je smoothie gelijk als hij klaar is.

Kater tips

Je kunt je lichaam niet binnen enkele minuten van een kater genezen, maar je kunt het helpen om van de ergste symptomen af ​​te komen, met deze tips:

Eet een gezond ontbijt. Ook al klinkt eten niet erg smakelijk als we een kater hebben, probeer wel te eten. Ik weet het, slechte voeding is dan aanlokkelijk, maar geef de voorkeur aan gezond eten.

Probeer deze Green Powder Smoothie om gehydrateerd te blijven.

Vermijd cafeïne. Het is moeilijk, ik weet het, maar probeer de volgende dag geen koffie te drinken. Een slap bakkie is oké, als je absoluut niet zonder kunt, maar sterke koffie drinken is niet handig. Het zal je alleen maar meer uitdrogen, waardoor de hoofdpijn verergert.

Als je het absoluut koffie moet drinken, probeer deze koffie-banaan smoothie met gezonde ingrediënten. Duik daarna weer lekker je bed in want je lichaam heeft rust nodig.

Bereidingswijze

  1. Verwijder de klokhuizen van je peer en appel
  2. Schil je mandarijn
  3. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en mix voor 1 minuut
  4. Voeg ijs toe voor een dikkere smoothie
  5. Schenk je glas vol en geniet. Zo ver dat lukt met een kater.

Laat een reactie achter