Voor een gezonder alternatief, gebruik Griekse yoghurt en voeg een paar druppels vanille-extract toe

Een ontbijt smoothie is een geweldige manier om je dag te beginnen! Gebruik voor een romigere smaak melk in plaats van amandelmelk. Je kunt eventueel vanille-yoghurt gebruiken in plaats van gewone yoghurt.

Maar voor een gezonder alternatief zou ik Griekse yoghurt nemen en dan een paar druppels vanille-extract toevoegen en je amandelmelk zelf maken.

Ontbijt smoothie maken

Dit makkelijke ontbijtje heb je binnen 15 minuten klaar. Wat je doe is je mango en sinaasappel schillen en in stukjes snijden.

Vervolgens giet je de amandelmelk of koemelk in de blender en stop je het fruit hier bij. Voeg nu de haver en yoghurt toe en blend alles tot je gewenste dikte.

Giet in een hoog glas en eet smakelijk. Een goed begin van je dag!

Hoe smoothies bewaren?

Smoothies kun je twee dagen afgesloten bewaren in de koelkast en tot 2 á 3 maanden in de vriezer. Schud de smoothie in je afgesloten pot of container goed als je deze uit de koelkast haalt.

Zorg dat als je jouw smoothie invries, er wat lucht in de container zit zodat deze niet kapot vriest. Haal je smoothie uit de vriezer en plaats deze in je koelkast een dag van te voren om te ontdooien. Eventueel kun je de smoothie nogmaals in een blender stoppen en mixen.

Bereidingswijze

  1. Giet de amandelmelk in de blender
  2. Voeg eventueel de yoghurt toe
  3. Snij en pel de mango en sinaasappel in stukken
  4. Voeg de havermout toe en blender alles goed door
  5. Giet de smoothie in een glas, klaar!

Laat een reactie achter