Aan broodtaart of broodcake worden gekonfijte vruchten, amandelen en rozijnen toegevoegd

Dit broodtaart recept is erg leuk om te maken voor je moeder of samen te maken met je kind.

Het is een traditionele broodtaart zoals wij dit in onze familie vaak bakken ter gelegenheid van verjaardagen, feestdagen en andere speciale gebeurtenissen.

Deze onweerstaanbare taart worden zonder slagroom gemaakt, aangezien slagroom het niet zo goed doet in het tropische Surinaamse klimaat.

In Suriname wordt broodtaart of broodcake gemaakt van (oud) brood. Hier worden gekonfijte vruchten, amandelen en rozijnen aan toegevoegd met essence.

In december 2020 zijn we ambassadeurs van de Stichting ‘Samen tegen Voedselverspilling’ geweest.

Gooi je oud brood en nog niet is beschimmeld, niet weg maar gebruik het brood in deze taart of bak er wentelteefjes van.

Zo ben je duurzaam en verspillingsvrij bezig!

Bekijk ook dit smakelijke Surinaamse gerecht. Een ander lekker gerecht is Tjauw min

Bereidingswijze

Voorbereiding
  1. Wel de rozijnen 30 minuten in de rum. Haal de korsten van de sneetjes brood en breek het brood in kleine stukjes.
  2. Meng in een aparte schaal de boter, de suiker, de eieren en de vanille-essence tot een geheel. Voeg dit mengsel toe aan het brood. Roer alles goed door elkaar.
Bereiding
  1. Breng de melk aan de kook en voeg toe aan het broodmengsel. Meng goed door totdat het brood uit elkaar valt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de gewelde rozijnen, de gekonfijte vruchten en de helft van de kaneel toe. Meng goed en schep in een beboterd bakblik. Strooi de rest van de kaneel erover en bak in ongeveer 90 minuten in de oven goudbruin.

Laat een reactie achter