Foto: Aangeleverd
Groenten roosteren in de oven geeft zoveel meer smaak.
De couscous salade met langzaam geroosterde tomaatjes is een vegetarisch recept.
Deze salade is ideaal om al eerder op de dag te maken. Voor dit recept rooster je de tomaatjes heel langzaam in de oven. Nu alleen nog even de eitjes koken, eet smakelijk.
Bekijk ook dit recept Couscous met sperziebonen, tofu en Oosterse pruimensaus.
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 140°C (hetelucht)
-
Spreid de tomaatjes uit over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze midden in de oven een uurtje of 1-1½ tot ze verschrompeld en gekarameliseerd zijn
-
Doe de couscous met de boter en een beetje zout in een kom, giet er kokend water bij tot het net onderstaat.Laat een minuut of 5 afgedekt staan tot het water helemaal opgenomen is, roer het goed los en voeg flink wat zout en peper toe
-
Verhit ondertussen de eetlepel olie in een koekenpan en voeg de kikkererwten, het komijnpoeder,de pompoenpitten en eventueel de venkelzaadjes toe met een beetje zout en peper. Bak het een minuut of tien tot de kikkererwten bruin en knapperig zijn
-
Hussel ze samen met de tomaatjes door de couscous en schep alles in een mooie schaal. meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet apart
-
Vlak voor het serveren verdeel je de gehalveerde eieren erover samen met de dressing en de basilicumblaadjes