Ontdek het unieke recept voor een heerlijke dessert pizza met aardbeien en mascarpone, perfect gebakken in een houtoven en gemaakt door de Sem en Kay Broersen.
Dit houtoven pizza recept combineert het zoete van verse aardbeien en zelfgemaakte jam met de romigheid van mascarpone kaas en mozzarella.
Volg ons eenvoudige stap-voor-stap dessert pizza recept om deze verrukkelijke pizza made from scratch te bereiden.
Ideaal voor liefhebbers van fruitige desserts die eens iets anders willen proberen met hun houtoven.
Bereid je voor om te genieten van een unieke twist op traditionele pizza recepten!
Ingrediënten:
- Pizzadeeg (zelfgemaakt pizzadeeg)
- Mascarpone kaas
- Aardbeienjam (gemaakt van 60% fruit en 40% suiker)
- Verse aardbeien
- Mozzarella
Zo maak je de dessert pizza met aardbeien en mascarpone
Bereidingswijze:
- Rol het dessert pizzadeeg uit op een bakplaat.
- Spreid een laag aardbeienjam uit over het deeg.
- Snijd verse aardbeien en verdeel deze over de jam.
- Voeg klodders mascarpone kaas toe over de aardbeien.
- Bestrooi de pizza rijkelijk met mozzarella.
- Bak de pizza in een voorverwarmde houtoven op 350- 450 graden tot de randen goudbruin en krokant zijn (ongeveer 2 minuten, draai de pizza halverwege om).
- Snijd de pizza in punten en eet smakelijk!
Podcast & pizza
Tijdens mijn podcast “Eet Zaken‘ bakken we de favoriete pizza van mijn gast en praten over het runnen van een bedrijf. Er zijn 13 afleveringen opgenomen en dus uiteindelijk 13 verschillende soorten pizza’s gemaakt.
Proef hier de eerste pizza’s van mijn gasten;
Bereidingswijze
-
Rol het dessert pizzadeeg uit op een bakplaat.
-
Spreid een laag aardbeienjam uit over het deeg.
-
Snijd verse aardbeien en verdeel deze over de jam.
-
Voeg mascarpone kaas toe over de aardbeien.
-
Bestrooi de pizza rijkelijk met mozzarella.
-
Bak de pizza in een voorverwarmde houtoven op 350 - 450 graden tot de randen goudbruin en krokant zijn (ongeveer 2 minuten, draai de pizza halverwege om).
-
Snijd de pizza in punten en eet smakelijk!