Dit luchtige glutenvrij bananenbrood recept is lactose vrij en een makkelijk gezond recept
Waar vind ik een glutenvrij bananenbrood recept?
Op internet genoeg bananenbrood recepten maar allemaal zo saai, niet glutenvrij, met veel suiker en boter op plekken waar het niet nodig is.
Om je bakpapier bijvoorbeeld vast te maken aan je bakblik. Serieus? Ja echt!
Het moet niet gekker worden😉
Met het slechte winterweer moet ik denken aan speculaaskruiden en gekonfijte gember.
Zelf glutenvrij bananenbrood maken met amandelmeel
Dus zo gezegd aan het bakken gegaan, althans ingrediënten in een grote kom, beslag gemaakt en in een bakvorm gegoten 😁
Het bakken van een gezonde glutenvrij bananenbrood is super eenvoudig.
En wow wat een combi en samen met de banaan en het luchtige brood is dit recept van glutenvrij bananenbrood recept, echt heerlijk!
Speculaaskruiden is een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper.
Amandelmeel is niet alleen glutenvrij, samen met havermeel, zorgt het ook nog voor een luchtige brood.
Variatietips voor bananenbrood
Niets leukers dan variëren met bananenbrood. Zo ben ik ook op dit recept gekomen met gekonfijte gember.
Als ik iets zoets wil eten bij bijvoorbeeld een kopje koffie dan eet ik wel een chocolade chip cookie, want dat is ook zeker een favoriet.
Maar bananenbrood wil ik niet te zoet hebben daarom in dit bananenbrood recept geen toegevoegde suikers.
De suikers zitten al in de banaan en de gekonfijte gember. Dit bananenbrood recept is gebalanceerd in smaak en structuur.
Ben je gek op dat kleffe bananenbrood die je overal op het internet kunt vinden, sla dit glutenvrij bananenbrood recept dan over 😉
Gezond glutenvrij bananenbrood recept
Wil je verantwoord snacken? Dat kan met dit gezonde bananenbrood. Geen toegevoegde suikers, geen onnodig toegevoegde vetten of oliën en boordevol vezels.
Interessant: Hoe maak je een bananenbrood (basisrecept)
Hoe bananenbrood bewaren
Bananenbrood kun je tot vier maanden bewaren in de vriezer, hoe je dat het beste doet vertel in je in het artikel Hoe Bananenbrood bewaren, invriezen en ontdooien?
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180 graden
-
Prak de bananen heel fijn met een vork
-
Voeg snuf zout toe en 1 el speculaaskruiden
-
Voeg nu de havermeel en Amandelmeel toe en roer door met de spatel
-
Voeg de eieren toe en meng alles goed door met de hand tot een mooi deeg
-
Scheid de gekonfijte gember van het vocht
-
Zet 3 el gember apart voor op het brood
-
Schep de resterende gember door het beslag
-
Bekleed het cakeblik met bakpapier
-
Giet het beslag in de cake vorm
-
Verdeel de 3 el gember boven op het beslag in de vorm
-
Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 45 minuten gaar